Seferović: Naša boljka je što nemamo napadača

Trener bugojanske Iskre

Seferović: Naša boljka je što nemamo napadača

Nogometaši Iskre jučerašnjom partijom protiv FK Vitez (0:1), također  člana  Druge lige FBiH grupa Zapad, zabrinuli su struku kluba, ali i malobrojne navijače koji su nedjeljno popodne izdvojili za susret na Jakliću.

Veoma lijepo vrijeme i dobar teren nisu Bugojancima bili motiv više da pokažu zbog čega su najveći  favoriti za osvajanje prvog mjesta. Golim okom bilo je vidljivo da Iskra nema ideje u igri ali i da će imati velikih problema sa realizacijom. Trener Iskre Sead Seferović nakon jučerašnjeg duela bio je veoma zabrinut.

"Ne znam koji je razlog ovako loše igre, žalili su se momci da su umorni. Vidjet ćemo. Ima još do početka i ja sa rezultatom nisam zadovoljan. S jednim dijelom utakmice sam zadovoljan, na momente smo i u drugom bili pravi, ali mi kada dođemo pred protivničkih 25 metara mi ne znamo šta ćemo sa loptom.  Generalku igramo protiv Busovače naredne nedjelje i nadam se da će već tada stvari biti bolje", istakao je Seferović koji je osvrnuo na probleme sa realizacijom.

"To je naša boljka od početka. Mi nemamo klasičnog napadača. Harisa Seferovića žrtvujemo na toj poziciji ali on nije taj koji bi trebao da uradi taj posao u 16 metara. Mi se uzdamo uz ta probijanja po boku, te završnice,  povratna lopta i da tako dođemo do pogotka. Gledat ćemo da ispravimo neke stvari, ali neki momci zaista trebaju da se zamisle za mjesto u ekipi. Imamo mlađe momke u koje sam ja uvijek vjerovao  i zašto oni ne bi započeli. Vidjet ćemo do kraja koji će to biti prvih jedanaest za prvo kolo drugog dijela sezone".

Iskrinog trenera pitali smo da prokomentariše izjavu  svog kolege na klupi Viteza koji je istakao da će Vitežani učiniti sve da završe na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ja to ne bih komentarisao. Mi imamo zacrtani cilj, iako smo danas odigrali po meni prosječnu utakmicu,  ja se ne bojim da će momci u pravo vrijeme biti pravi i doći do željenog  cilja", dodao je Seferović za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi