Milinković-Savić konačno prelomio: Osam godina je bio ikona Lazija, a sada će sve to upropastiti

Seli u redove ljutog rivala

Milinković-Savić konačno prelomio: Osam godina je bio ikona Lazija, a sada će sve to upropastiti

E. Čaušević

Već godinama špekuliše se o tome da će Sergej Milinković-Savić napustiti Lazio i da će rimski klub zaraditi ogroman novac od njegovog transfera, a čini se da je taj trenutak konačno stigao. Srbijanski veznjak spreman je da na ljeto potpiše za velikog rivala, ali od rekordne zarade jasno neće biti ništa.

Milinković- Savić za Lazio nastupa već skoro osam godina, a u Rim je stigao na ljeto 2015. godine iz belgijskog Genka za 12 miliona eura.

Ponikao je u dresu Vojvodine iz koje je još kao omladinac otišao u Genk, a u Laziju su itekako znali da prepoznaju njegov potencijal i dovođenjem Milinković-Savića dobili su ogromno pojačanje i zalog za budućnost.

Već godinama je popularni SMS prva zvijezda Lazija, a svakog prelaznog roka špekuliše se da će napustiti Olimpico u rekordnom transferu.

Milinković-Savić povezivao se s mnogim evropskim velikanima prethodnih godina i navodilo se da će Lazio od njegove prodaje zaraditi oko 100 milioan eura, no na kraju od takvog ishoda nije bilo ništa.

Međutim, La Gazzetta dello Sport navodi da je konačno stigao trenutak odlaska ovog 28-godišnjaka iz rimskog kluba i da će se to desiti na kraju ove sezone.

Oglasi

On s Lazijom ima ugovor do ljeta iduće godine i u klubu ne žele rizikovati da naredne godine ode bez obeštećenja. Lazio je spreman prodati SMS-a na kraju ove sezone, a čini se da se već zna gdje će on nastaviti svoju karijeru.

Najveći interes pokazao je Milan koji je spreman da plati oko 30 miliona eura za Milinković-Savića i kako pišu italijanski mediji čelnici Lazija spremni su da prihvate tu ponudu Rossonera.

Također, i srbijanski veznjak nema ništa protiv odlaska na San Siro jer je i sam svjestan da je već davno trebao napraviti takav iskorak i promijeniti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od velike zarade za Lazio neće biti ništa jer su propustili nekoliko prilika ranije da prodaju ovog igrača i inasiraju tri puta više novca, ali su očito pogriješili i sada čak rizikuju da Milinković-Savić besplatno napusti klub.

SMS je ove sezone u dresu Lazija u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica, zabio je devet golova i upisao osam asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Dobar igrač al su ga kovali u zvijezde a ono prosječan igrač i 30m je za njega puno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi