Bh. reprezentativci se obratili novinarima

Šehić i Cimirot složni: Uz maksimalan angažman do šest bodova

U hotelu "Austria & Bosnia", u kojem je smještena naša reprezentacija, medijima su se obratili Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić.

"Atmosfera je kao i na prethodnim okupljanjima sjajna. To se vidjelo i na utakmicama. Što se tiče protivnika, nema laganih, moramo maksimalno ozbiljno shvatiti i Armeniju i Grčku. Vjerujem da možemo ostvariti ono što smo zacrtali. Važno je da borbeno uđemo u obje utakmice", kazao je Cimirot.

Šehić se dotakao Armenaca.

"Armenci će se pokušati odbraniti, da nas ugroze iz kontri... Igrali smo već s njima, pobijedili smo ih lako, ali su oni napredovali u odnosu na naš posljednji duel. Bitno je da ozbiljno uđemo u utakmicu i mislim da nam ne mogu napraviti probleme. Želimo kvalifikacije otvoriti s dvije pobjede

Cilj je jasan, osvojiti šest bodova iz dvije utakmice. 

"Želimo kvalifikacije otvoriti s dvije pobjede, nadam se da će biti kako zamišljamo i kako planiramo, iako se u fudbalu nikad ne zna. Moramo mi biti ti koji će kontrolisati utakmicu. Vjerujem da ćemo slaviti", poručio je Šehić. 

Osvrnuo se i na uspjeh u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vidjeli ste i sami da smo u prvoj utakmici imali problema, ali dizali smo se, postajali smo sve uigraniji i na kraju smo odradili sve kako treba. Ključ je u tome da svako radi svoj posao", istakao je Šehić. 

Zmajevi će prvu utakmicu, podsjetimo, odigrati 23. marta na Grbavici protiv Armenije, a tri dana kasnije na Bilinom polju na rasporedu je duel s Grčkom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi