Šehić se vraća na Grbavicu: Želim se nametnuti Osimu, zreliji sam za nešto bolje

Polusezonu proveo na posudbi u NK TOŠK

Šehić se vraća na Grbavicu: Želim se nametnuti Osimu, zreliji sam za nešto bolje

S. Mlaćo

TOŠK na zimsku pauzu odlazi sa trećeg mjesta. U Tešnju svakako mogu biti zadovoljni, a veliki doprinos u ostvarivanju ovog rezultata dao je mladi bek Eldar Šehić.

Šehić je boravio na posudbi iz FK Železničar, a ista je istekom polusezone i završila, te se mladi nogometaša sada treba javiti na Grbavici.

Upisao je 13 nastupa, uz jedan pogodak i četiri asistencije.

"Mogu sigurno reći da je ovo jedna od najuspješnijih polusezona iz TOŠK-a. Imali smo problema u početku sezoe, no dolaskom trenera Nermina Šabića pronašli smo pravu igru, atmosfera se poigla i počeli smo igrati. Došli su rezultati, ova ekipa ima veliki potencijal. Tešanj kao grad može biti primjer svima kako se klub voli, bodri i poštuje. Predivno je tu igrati. Dosta utakmica smo kući gubili, ali vratili smo se najviše uz njihovu pomoć. Hvala im na podršci, mogu reći da sam bio miljenik publike u Tešnju", kazao je Šehić za SportSport.ba, te dodao.

"Mislim da sam nastavio gdje sam stao sa dobrim igrama. Sve sam utakmice odigrao po 90 minuta, mislim opravdao očekivanja i bio jedan od najboljih lijevih bekova lige. Puno mi je značilo to. Posudba se pokazala kao pravi potez, ali mislim da sam spreman za novi iskorak u karijeri".

Ovo mu je bila druga posudba u timu iz Tešnja. Vjeruje da je taj period iza njega veliko iskustvo i da će mu pomoći u nastavku karijere.

"Kao junior sam otišao od kuće, mislim da sam prvi u historiji Željezničara koji je kao junior otišao na posudbu. Mislim da sam zreliji za nešto novo i nešto bolje".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do 2021. godine vezan je za Željezničar. Želi da zaigra za Plave.

"Velika mi je želja da se nametnem i zaigram na Grbavici. Mislim da sam to zaslužio i naravno da ću pokušati opravdati povjerenje šefa struke Amara Osima, da ostanem na Grbavici i da ako Bog da slavimo titulu", dodao je ovaj 19-godišnjak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi