Šehić: Svakom mladom igraču bih preporučio posudbu i oni se toga ne trebaju uopšte bojati

Igrač Željezničara za SportSport.ba

Šehić: Svakom mladom igraču bih preporučio posudbu i oni se toga ne trebaju uopšte bojati

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u Hrasnici odradili još jedan trening u sklopu priprema za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na treningu Plavih danas je bio i Mehmed Alispahić koji je nova akvizicija Željezničara jer je potpisao dvogodišnji ugovor. Također, s ekipom je i mladi Eldar Šehić koji se vratio u klub nakon posudbe u NK TOŠK.

Ovaj 19-godišnjak je u dresu TOŠK-a igrao drugu polusezonu, te je upisao 13 nastupa i ubilježio tri asistencije. Šehić je nakon treninga za SportSport.ba izjavio da mu je posudba itekako došla u odličnom trenutku kako bi stekao minutažu u seniorskom fudbalu.

"U TOŠK-u sam imao dobru polusezonu, ali to je bila i dobra sezona za sam klub. Završili smo treći u Prvoj ligi FBiH, te smo došli do polufinala Kupa BiH. Nažalost nisam mogao igrati zbog nastupa za Želju, ali svaki meč sam bio iz ekipu i ostvaren je historijski plasman. Za mene je to bila dobra sezona", rekao je Šehić

Jasno je poručio da vjeruje da se može izboriti za svoju minutažu u prvom timu kluba s Grbavice.

"Nadam se da su će izboriti za svoje mjesto. Zbog toga samo otišao na posudbu kao junior i vjerujem da ću se izboriti za svoju minutažu u timu. Posudba mi je mnogo značila i da malo više i bolje osjetim seniorski fudbal. Igrači su me tamo odlično prihvatili i dobro mi je došlo iskustvo na tom lijevom bočnom što sada igram konstantno. Malo mi je nova pozicija jer sam u omladinskim kategorijama uvijek bio napadač, ali vjerujem da mi ide dobro i upijam savjete koje dobijem".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šehić je poručio ostalim juniorima da se ne trebaju plašiti odlaska na posudbe jer je to itekako dobra stvar u sticanju potrebnog iskustva kada je u pitanju seniorski fudbal.

"Kada sam išao na posudbu nisu bili pozitivni komentari i kolege su se čudile. Jedva sam čekao da idem i to je za mene bio odličan potez u karijeri. Svako ko ima neku šansu da ide na posudbu treba to prihvatiti i preporučio bih TOŠK jer je to jedna odlična sredina za mladog fudbalera", zaključio je Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
HAHAHAHAHAHA OVI NEMAJU ZA SLOVENIJU PARA OVI U HRASNICI TRENIRAJU HAHAHAHAH JEBEM TE GLAVNI GRADE NA STA SI SPAO SELJO U RS NA PRIPREMAM , A NIJE U RS VEC GRANIČI SA RS HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHh
0 31
Bulwyf
Sretno Seha, samo red rad i disciplina, imas talenta,zajebi nebitne stvari u zivotu
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi