Šehić zadovoljio u Norveškoj, ali će sačekati na transfer

Talentovani ofanzivac

Šehić zadovoljio u Norveškoj, ali će sačekati na transfer · Saznajemo

A. Čaušević

Benjamin Šehić je proteklih sedam dana boravio u Norveškoj gdje je zadovoljio stručni štab tamošnjeg prvoligaša Haugesunda. 

Dobrim igrama u Goraždu bivši omladinac Željezničara je privukao pažnju Haugesunda koji ga je odlučio pozvati na višednevnu probu.

Mladi krilni napadač je za vikend nastupio i u testnom meču protif Sandnes Ulfa. Igrao je pola sata u remiju 2:2.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Šehić je kazao da je zadvoljio ukuste stručnog štaba, ali će morati sačekati neko vrijeme na transfer.

"Kazali su mi da pokazao određene fudbalske vještine, da sam se predstavio u dobrom svjetlu, ali da trenutno ne mogu registrovati nove igrače jer im prijelazni rok počinje u augustu", rekao je 20-godišnji Sarajlija.

Prijelazni rok u Norveškoj traje od 1. do 31. augusta, a iz Haugesunda su Šehiću poručili da će ga pratiti te vjerovatno i kontaktirati dok vide kakvi su klupski planovi za budućnost jer se u ovoj skandinavskoj zemlji sezona igra tokom kalendarske godine.

Inače, Šehiću je istekao ugovor s FK Goražde, a kako kaže volio bi se oprobati u premijerligaškom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imam ponuda od nekih klubova iz Prve lige FBiH, ali bih se volio okušati u Premijer ligi jer smatram da sam dovoljno sazrio da napravim iskorak".

U sezoni iza nas Šehić je na terenima Prve lige FBiH odigrao je 23 utakmica, šest puta je bio strijelac, a ima isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi