Šehićev i Šćukov Erzurum konačno ostvario pobjedu u borbi za opstanak

Sa 4:2 pobijedili Sivasspor

Šehićev i Šćukov Erzurum konačno ostvario pobjedu u borbi za opstanak

E. Čaušević

Fudbaleri Erzurumspora danas su pred svojim navijačima ostvarili važnu pobjedu protiv Sivasspora (4:2) u borbi za opstanak.

Ekipa naših Ibrahima Šehića i Jasmina Šćuka konačno je uspjela da prekine niz bez pobjede i upiše tri boda u meču 22. kola turske Superlige. Ova tri boda će itekako pomoći Erzurumu u borbi za opstanak, te je ovo dokaz da se ovaj tim neće tek tako predati.

Domaći su odlično počeli i poveli već u četvrtoj minuti golom iz penala, a strijelac je bio upravo Šćuk. Ipak, samo osam minuta gosti su poravnali na 1:1 kada je Šehića savladao Rybalka.

Erzurum se nije poljujao i u 30. minuti domaći još jednom stižu do prednosti, a ovaj put strijelac je bio Eduok. No, Sivasspor se nije predavao i početkom drugog dijela gosti su poravnali na 2:2 preko Arslana.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, na krilima domaćih navijača Erzurum je uspio da dođe do još dva gola i velike pobjee. Prvo je na 3:2 povisio svojim drugim golom Eduok, dok je konačnih 4:2 u 72. minuti postavio Obertan.

Erzurum je i dalje pretposljednji na tabeli i ima 21 bod, tri manje od ekipa koje su iznad opasne zone, a to su Fenerbahče i Bursasport. S druge strane, Sivasspor je na sedmom mjestu sa 31 bodom. Šehić i Šćuk su proveli svih 90 minuta na terenu u pobjedi svog tima.

Top Komentari

VelaHavle
Da je Bournemouth pobijedio 4-2, naslov bi bio : Begovic primio 2 gola u pobjedi Bournemoutha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi