Šehiću se smiješi transfer?

Reprezentativac BiH napušta Erzurumspor

Šehiću se smiješi transfer?

Turski prvoligaš Trabzonspor obnovio je interes za našeg golmana Ibrahima Šehića.

Golman reprezentacije BiH tokom sezone brani na vrlo dobrom nivou, međutim kako se njegovom Erzurumsporu smiješi ispadanje iz Super lige, sve je izvjesnije da će na kraju sezone doći do transfera.

Šehićeve partije na golu Erzurumspora nisu promakle mnogo većim turskim klubovima, a nakon Galatasaraya u igri za njegov potpis je i šesterostruki šampion države Trabzonspor, čiji su čelnici u potrazi za novim golmanom.

Mediji u Turskoj špekulišu da su kontakti između Erzurumspora i Trabzonspora već upostavljeni, a ostaje da se vidi hoće li ovoga puta cijena Šehićevog igračkog kartona biti manja od dva miliona eura, koliko se zimus tražilo za transfer.

Nekadašnji golman Željezničara je ranije naglasio da ga priče o transferu ne dotiču.

"Postoje klubovi koji su zainteresovani, ali moj fokus je isključivo na Erzurumsporu. Sa svojim agentom sam kao brat, vjerujem mu jako i prepustio sam mu sve što je vezano za to", kazao je Šehić i dodao da su mu primarni ciljevi da izbori opstanak sa klubom i sa reprezentacijom ode na Evropsko prvenstvo.

Šehić je član Erzurumspora postao u julu prošle godine nakon što je prethodno uspješno nastupao za azerbejdžanski Qarabag.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi