Barcelona odredila cijenu za Dembelea i kontaktirala Newcastle i Manchester United

Žele da ga prodaju

Barcelona odredila cijenu za Dembelea i kontaktirala Newcastle i Manchester United

E. Čaušević

Ousmane Dembele odlučio je da neće produžiti svoj ugovor s Barcelonom.

Katalonski klub je predhodnih nekoliko mjeseci u više navrata nudio Dembeleu novi ugovor, te su očekivali da će Francuz pristati na ostanak u katalonskom klubu, ali se na kraju to očito neće desiti.

Dembele je odbio i posljednju ponudu Barcelone i jasno im dao do znanja da će napustiti klub jer oni ne mogu da mu daju finanijske uslove koje on očekuje.

Iako je Dembele ranije obećao Xaviju da će ostati i da može oko njega graditi novi tim na kraju se predomislio što je itekako zasmetalo čelnicima kluba, ali i treneru Barcelone.

Dembele ima ugovor do kraja ove sezone, ali u Barceloni žele pokušati da ga prodaju do kraja ovog prelaznog roka kako bi barem nešto zaradili i izbjegli opciju da na ljeto ode bez obeštećenja.

Katalonski Sport objavio je danas da je Barcelona kontaktirala Newcastle i Manchester United koji su pokazali ranije interes za Dembelea.

Navodno, Katalonci su im poručili da su spremni da prodaju Dembelea već u januaru i to za cijenu od 20 miliona eura. Iako Dembele vrijedi mnogo više jasno je da u Barci žele da zarade barem nešto novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, špekulisalo se da će Demebele do kraja sezone mečeve pratiti s tribina ukoliko ne produži ugovor, ali na tu temu se Xavi i Laporta još uvijek nisu oglašavali.

Treba dodati da je Dembele dobio pravo od 1. januara da pregovara s drugim klubovima, te nije poznato da li ima predugovor s nekom ekipom u koju bi došao nakon što mu istekne ugovor u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Chelsea ce ga kupit
4 1
Blibra
Kako glup klub, prodaju najboljeg napadaca u ekipi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi