Selekor Portugala: Sudija se izvinio za penal, ali šta sada ja imam od toga?

Portugalci oštećeni u Lisabonu

Selekor Portugala: Sudija se izvinio za penal, ali šta sada ja imam od toga?

E. Škorić

Portugal je večeras oštećen na Da Lužu u Lisabonu za penal nakon što je Rukavina igrao rukom.

Bilo je to kod rezultata 1:1 u drugom dijelu, kada je očigledno Rukavina igrao rukom u svom šesnestercu. Poljski sudija Szymon Marciniak je u dogovoru s pomoćnikom ipak odlučio da ne pokaže na penal.

"Pozvao me da zajedno analiziramo ovu situaciju, vidjeli smo i obojica smo bili bez sumnji da je penal. Izvinio se, ali to nam sada ne pomaže. Šta sada da radim s njegovim izgovorom? Mislim da je to krivica njegovog pomoćnika", kazao je selektor Portugala Fernando Santos.

"Ovo je jednostavno greška, oštećeni smo. Trebali bi na svim stadionima imati VAR. Ipak, uprkos greškama, nismo pobijedili i zbog toga što je Srbija igrala dobro. Željeli smo da pobijedimo, dominirali smo, ali ostalo je 1:1", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

ArminA
Jao Srbin pa laze. Jos pokaziva da mu je razbio nos pa Boze mili ... Kakvi su to jazavci da Bog sacuva.
8 0
Dino_2000
Čuj izvinuo se,sudija u onoj situaciji nije svirao jedanaesterac za Portugal već ne pokaza ni korner da je bio.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti