Srbiji uz dosta muke veliki bod u Lisabonu, meč obilježila povreda Ronalda

Kvalifikacije za EP

Srbiji uz dosta muke veliki bod u Lisabonu, meč obilježila povreda Ronalda

E. Škorić

Reprezentacija Srbije gostovala je večeras u Lisabonu u drugom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč je završen podjelom bodova (1:1).

Srbiji je ovo bio prvi meč u kvalifikacijama, a Portugalu drugi nakon što je prije nekoliko dana odigrao 0:0 sa Ukrajinom.

Ponovo Portugal nije uspio da ostvari pobjedu, mada je obektivno bio bolji rival od Srbije, ali na kraju se morao zadovoljiti bodom.

Srbijanci su rano poveli, već u sedmoj minuti. Rui Patricio je nokautirao Gaćinovića, a Dušan Tadić zabija s bijele tačke za 1:0.

U 30. minuti nove nevolje za Portugal i povreda Cristiana Ronalda, no i bez njega je domaća selekcija uspjela da izjednači, a kasnije je imala nekoliko prilika i da dođe do potpunog preokreta.

U 42. minuti Danilo zabija eurogol za 1:1 i na kraju je taj rezultat bio i konačan. U nastavku su Portugalci bili opasniji, više su prijetili, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal u kasnije gostuje Srbiji, dok će Srbija u junu na teško gostovanje u Ukrajinu.

Top Komentari

mikki
Ajde Bosnje placite malo. Uzivam u ovome. Niko ne kuka bolje od vas, hajde jos malo...hahhhha...tako cete plakat i sutra navece kad vas braca Grci napune kao punjenu papriku ahhahaah
1 23
mile
Idemo Srbija :)
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije