Selektor Alžira: Mahrez zaslužuje igrati u većem klubu

Savjetovao mu da se vrati treninzima

Selektor Alžira: Mahrez zaslužuje igrati u većem klubu

Selektor alžirske fudbalske reprezentacije Rabah Madjer izjavio je da Riyad Mahrez zaslužuje bolji klub od Leicestera.

Janarski prelazni rok za Mahreza je bio veoma buran. Za usluge sjajnog alžirskog fudbalera interesovali su se brojni evropski velikani, ponajviše Manchester City, međutim do transfera na kraju nije došlo, jer su na King Poweru tražili previše novca.

Madjer je za Goal kazao kako je svjestan da je Mahrez utučen, ali savjetovao mu je da se vrati treninzima kluba koji ga je, kako je naveo, izveo na pravi puz.

"Mahrez trenutno zaslužuje bolje od Leicestera, ali ne smijemo zaboraviti da ga je taj klub izveo na pravi put. Potrebni su ozbiljni razgovori sa upravom. On želi da ode u veći klub u Engleskoj. Ne znam šta se dogodilo oko transfera. Savjetujem mu da trenira naporno, čak i kada se transfer nije realizovao", izjavio je Madjer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji u Engleskoj, s druge strane, tvrde da Mahrez uopšte ne želi igrati do kraja sezone i da je odlučan da svim silama ode na ljeto sa King Powera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi