Cijelo vrijeme smo bili u zabludi: Portugal više ovisi o Ronaldu, nego Argentina o Messiju
Cristiano Ronaldo je postigao više golova u reprezentaciji od Lionela Messija

Statistika je neumoljiva

Cijelo vrijeme smo bili u zabludi: Portugal više ovisi o Ronaldu, nego Argentina o Messiju

S. Pašalić

Lionel Messi je sa reprezentacijom Argentine poražen u prvoj utakmici Copa Americe od Kolumbije rezultatom 2:0.

Argentinci su prikazali blijedu igru te su tek u drugom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika za gol, ali ga nisu uspjeli postići te su pretrpili poraz.

Kao i u većini utakmica do sada, igra Argentine se vrtila oko Lionela Messija kojeg su u pojedinim trenucima čuvala i po trojica igrača Kolumbije.

Poznato je da mnogi smatraju kako igra Argentine ovisi o Messiju, ali prema posljednjoj statistici reprezentacija Portugala više ovisi o Cristianu Ronaldu, nego što Argentina ovisi o Lionelu Messiju.

Dok je zvijezda Barcelone osvojila sve na klupskom nivou, nikada nije osvojila trofej sa reprezentacijom, dok je Ronaldo osvojio dva.

Na Svjetskom prvenstvu 2014. Argentinci su izgubili u produžetku od Njemačke u finalu, a zatim su izgubili na penale od Čilea u finalu Copa Americe, 2015. i 2016. godine.

Statistika pokazuje da je Cristiano Ronaldo postigao 88 golova za Portugal, dok je ostalih 22 igrača postiglo ukupno 33 gola.

S druge strane, Lionel Messi je postigao 67 golova za Argentinu, dok je njegovih 22 saigrača postiglo ukupno 74 gola.

Messi će pokušati doći do novog gola u dresu reprezentacije u utakmici protiv Paragvaja koju Argentina igra 20. juna.

Top Komentari

Śmeker007
Ma hebes to jarane, bitno je da i osvojis nesto kad je zadnji Titulu osvojila ARG, a POR prije 3 godine osvojio EP, tako da je ovo bezze hebaji ga...
1 2
barcaforever
ovakva Argentina da ima Ronalda i Messija u ekipi ne bi osvojila ništa ...izgubit će od Paragvaja ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije