Selektor Argentine napravio velike promjene u reprezentaciji
Foto: EPA

Sampaoli konačno pozvao Higuaina

Selektor Argentine napravio velike promjene u reprezentaciji

M. Šljivak

Selektor Argentine Jorge Sampaoli napravio je nekoliko velikih promjena u reprezentaciji.

On je danas objavio popis igrača za prijateljske utakmice sa Italijom i Španijom koje se igraju ovog mjeseca, a po prvi put je od dolaska na klupu Gauočosa odlučio u nacionalni tim pozvati napadača Juventusa Gonzala Higuaina.

Sa druge strane, bez mjesta u reprezentaciji je ostao Mauro Icardi, koji trenutno ima problema sa zdravljem, dok će Paulo Dybala također propustiti mečeve zbog povrede.

Tu je još nekoliko imena koji ranije nisu imali šansu da previše igraju za nacionalni tim.

Popis Argentine:

Golmani: Sergio Romero [Manchester United], Nahuel Guzmán [Tigres], Willy Caballero [Chelsea]

Odbrana: Marcos Rojo [Manchester United], Ramiro Funes Mori [Everton], Federico Fazio [Roma], Nicolas Otamendi [Manchester City], Marcos Acuña [Sporting CP], Eduardo Salvio [Benfica], Nicolás Tagliafico [Ajax], Gabriel Mercado [Sevilla]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Javier Mascherano [China Hebei Fortune], Leandro Paredes [Zenit St Petersburg], Manuel Lanzini [West Ham United], Giovani Lo Celso [Paris Saint-Germain], Lucas Biglia [Milan], Ever Banega [Sevilla], Angel Di Maria [Paris Saint-Germain]

Napad: Gonzalo Higuain [Juventus], Lionel Messi [Barcelona], Sergio Aguero [Manchester City], Diego Perotti [Roma]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi