Selektor Argentine zabrinut: "Ne želim znati šta će biti nakon druge ili treće utakmice"

Kritikovao teren u Salvadoru

Selektor Argentine zabrinut: "Ne želim znati šta će biti nakon druge ili treće utakmice"

Edmir Škorić

Selektor Argentine Lionel Scaloni je kritikovao teren na kojem je njegova reprezentacija sinoć igrala meč Copa Americe protiv Kolumbije.

Scalonijeva Argentina bila je nemoćna u salvadorskoj Fonte Novoj protiv Kolumbije (0:2), ali selektor Gaučosa smatra da je teren izuzetno loš.

"Šteta da je teren ovakav s obzirom da je ovo tek prva utakmica. Ne želim znati šta će biti nakon dvije ili tri utakmice. Moglo je biti puno bolje za prvu utakmicu, za takve igrače... Stvarno šteta", rekao je Scaloni, koji je potom govorio o Kolumbiji.

"Mislim da je Kolumbija dobar tim. Dosta su usredotočeni na ono što je važno. Najvažnije da smo se s njima dobro suočili, bili smo i bolji, ali to su samo ciklusi unutar utakmice. Morali smo se prilagoditi njima, posebno nakon njihovih kontranapada u drugom dijelu".

Inače je ovo prvi poraz Argetnine na otvaranju Copa Americe od 1979. godine, a Kolumbija je Argentinu srušila prvi put od 2007. godine, odnosno nakon 12 godina.

Argentina u grupnoj fazi ima još da igra duele sa Paragvajom i Katarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi