Želja N/FSBiH: Stranac selektor koji će iz temelja promijeniti pristup, ponašanje i igru Zmajeva

Traži se nasljednik Hadžibegića

Želja N/FSBiH: Stranac selektor koji će iz temelja promijeniti pristup, ponašanje i igru Zmajeva · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas je ponovo bez selektora. Vremena je malo, čim prije se mora imenovati novi, a SportSport.ba saznaje želje čelnika N/FSBiH.

Nakon poraza od Luksemburga koji je bio treći vezani i bez postignutog gola, danas je nakon razgovora s predsjednikom N/FSBiH Vicom Zeljkovićem, te direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, Faruk Hadžibegić postao bivši na mjestu selektora, te je potpisan sporazumni raskid ugovora.

Tako Hadžibegić odlazi nakon samo četiri utakmice i jedne pobjede, a vremena za imenovanje novog nema puno, jer već za manje od tri mjeseca Zmajeve očekuju nove utakmice u kvalifikacijama za EURO.

Novi selektor, ko god on bio, debitovat će 8. septembra na Bilinom polju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije gostovat će na Islandu u utakmicama 5. i 6. kola kvalifikacija za EURO u Njemačkoj, te su pobjede sada imperativ i nema više mjesta kalkulacijama, ako ikako želimo kroz kvalifikacije izboriti plasman na završni turnir.

Bit će to jako težak zadatak za bilo kojeg selektora koji dođe. Ovih dana se u javnosti licitira imenima, a do sada su se izdvojili Krstajić, Kodro, Selimbegović, Đukić i Bilić.

Oglasi

Mladen Krstajić je, prema informacijama iz Bugarske, skoro pa sigurno otpao, no SportSport.ba saznaje i koje su ambicije odgovornih ljudi u N/FSBiH.

[/poll]

Naime, prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih N/FSBiH, želja čelnika krovne kuće bh. fudbala je da selektor bude stranac, a ciljaju na španske i portugalske stručnjake čija se imena strogo drže u tajnosti dok se ne obave razgovori s njima.

Želja je da dođe čovjek koji će iz temelja izmijeniti pristup, od ponašanja igrača do igre na terenu, te ostaje da vidimo da li će u tome i uspjeti. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, nakon četiri odigrana kola naša reprezentacija je četvrta u grupi J s tri boda, sedam manje od drugoplasirane Slovačke i trenutno je teško i razmišljati o direktnom plasmanu na EURO.

Srećom, ako se ne plasiramo kroz kvalifikacije, u martu 2024. godine igrat ćemo baraž koji smo obezbijedili tako što smo osvojili grupu u B diviziji Lige nacija u konkurenciji Finske, Crne Gore i Rumunije. 

Top Komentari

komentator1
Petev je bio stranac i bolji je od svih nasih “strucnjaka” zajedno. Ali takvi nisu dobro dosli u BiH.
3 1
Ne budali bošnjo glupi ,vama capelo , trapatoni ne pomaze ...uozbiliji se bošnjo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi