Selektor Grčke: Želimo otežati posao Bosni i Hercegovini

Važan meč za Zmajeve

Selektor Grčke: Želimo otežati posao Bosni i Hercegovini

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Bosna i Hercegovina protiv Grčke sutra igra novi izuzetno važan meč kvalifikacija za EP. 

Zmajevima protiv starog poznanika igra samo pobjeda, međutim Heleni će učiniti sve da otežaju posao bh. reprezentaciji. Kazao je to selektor Grčke John van't Schip na press konferenciji uoči utakmice.

"Bosna još uvijek igra za plasman nakon pobjede nad Finskom, mi gledamo prema naprijed, da napravimo nešto novo, protiv Italije smo napravili neke dobre stvari, protiv Bosne želimo napraviti sljedeći korak, odbrana je bila dobra, ali želimo da imamo veći posjedi i da Bosni otežamo posao", rekao je John van't Schip.

Grci će pokušati da igraju na većem nivou nego što je to bio slučaj u porazu od Italije.

"Sigurno ćemo primjeniti ono što smo već pokazali u Italiji, gdje smo igrali dobro, neke šanse su mogle donijeti bolji rezultat, sada će biti naglasak na posjedu lopte i energičnosti igrača"

"Preostali mečevi su prilika, ali slika o njima se stvara i na osnovu treninga, a ne samo utakmica, cilj je ostvariti kolektivni duh i tako će se planirati put za SP 2022 u Kataru", rekao je holandski stručnjak uz naglasak da će protiv BiH cilj biti poboljšati napadačku igru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sutrašnja utakmica počinje u 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Ma dajj
Da Bog da pogino
1 12
epa
ma ne moze nam biti vise teze nego sto jeste jos nam i vi pristajete na muku....
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi