Karata za Mundijal u Rusiji sve je manje

Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna, a navijači ništa nisu prepustili slučaju

Karata za Mundijal u Rusiji sve je manje

S. Grebović

Prema informacijama koje dolaze od organizatora Svjetskog prvenstva u Rusiji, na samo 40 dana do početka prvenstva 2.740.000 sretnika je već obezbjedilo svoju ulaznicu, tačnije 89% od ukupnog broja.

Do sada najviše karata su kupili domaći navijači, to jeste 46%, dok je 56% ulaznica pripalo ostalim navijačima širom svijeta, a na toj listi prednjače Amerikanci, Nijemci, Englezi, Brazilci, Argentinci i Meksikanci. 

Posebno u oči bode činjenica kako su Amerikanci kupili oko 80.000 karata iako znamo da njihova reprezentacija ove godine neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji. Ovo je definitivno još jedan od pokazatelja da je fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama u velikom usponu ponajviše zahvaljujući popularnosti MLS Lige posljednjih godina.

"Nema sumnje da će stadioni biti puni", izjavio je izvršni direktor Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva Alexey Sorokin.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će biti održano od 14. juna do 15. jula ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti