Selektor Kostarike ne zna najveće fudbalske zvijezde: Ma, imate vi onog malenog, kako se ono zove?
Šou selektora Kostarike počeo je kada je davao intervju za švicarskske novine, a tačku ključanja dostigao je nakon prijateljske utakmice protiv Belgije.

Šou kakav fudbalska javnost ne pamti

Selektor Kostarike ne zna najveće fudbalske zvijezde: Ma, imate vi onog malenog, kako se ono zove?

Selektor reprezentacije Kostarike Oscar Ramirez postao je pravi predmet ismijavanja posljednjih dana i to zbog bizarnog razloga.

Iako nikada ne biste ni pomislili da se to može desiti čovjeku koji je selektor reprezentacije koja će igrati na Svjetskom prvenstvu - moguće je. Ramirez ne zna imena najvećih fudbalskih zvijezda kao što su Eden Hazard, Harry Kane ili Xherdan Shaqiri.

Sve je počelo prije nekoliko dana kada je novinar švicarskog lista "Blick" pozvao selektora Kostarike kako bi s njim obavio razgovor pred početak Mundijala. Švicarska je u grupi baš sa Kostarikom, pa je samim tim Ramirez zanimljiv Švicarcima, ali oni njemu očito nisu. Prilikom razgovora Ramirez je ocijenio Švicarsku na sljedeći način:

"Ma, dobro, imate vi dosta dobrih mladih igrača. Tu je još uvijek onaj maleni, kako se ono zove?", upitao je Ramirez i dodao je u pitanju nekadašnji igrač Bayerna, a onda mu je novinar pomogao da se radi o Shaqiriju. Nadalje, počeo je pričati o odbrani Švicarske: "Odbrana Švicarske je veoma jaka, naprimjer imate Rodrigueza. Tu je i...(Lichsteiner, pomogao mu je novinar)...da, on, vi ga znate", rekao je Ramirez.

Njegov šou je nastavljen i nakon prijateljske utakmice između njegove reprezentacije i Belgije. Belgijanci su taj meč dobili sa 4:1, a dosta dobar je bio Eden Hazard ili, kako selektor Kostarike kaže, igrač sa brojem 10.

"Broj 10 je bio veoma dobar, ne znam kako se tačno zove. Bio je veoma agilan i dobro je koristio prostor. Bilo nam je veoma teško da ga zaustavimo", rekao je tada Ramirez, pa ga je belgijski novinar po belaju upitao da mu prokomentariše reprezentaciju Engleske s kojom je Kostarika nedavno igrala prijateljski meč, a koja će biti rival Belgiji u grupnoj fazi.

"Engleska ima snažan napad, posebno centralnog napadača, ne mogu mu se sjetiti imena", poručio je Ramirez, a u pomoć je stigao kapiten reprezentacije Bryan Ruiz, koji je sjedio tu do njega na pressici i došaptao mu je: "Harry Kane", što je selektor dočekao sa smješkom olakšanja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Kostarika će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švicarskom, ali čisto sumnjamo da to Ramirez zna.

Svemu dodajmo da su navijači iz Kostarike razočarani zbog ovakvih izjava njihovog selektora, pa su ga optužili da ih sramoti i da pjan dolazi na pressice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi