Selektor najavio meč sa Grčkom: Nemamo izbora, moramo pobijediti
(Foto: EPA)

Prosinečki nakon Finske

Selektor najavio meč sa Grčkom: Nemamo izbora, moramo pobijediti

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pregazila je Finsku sa 4:1 na Bilinom polju.

Selektor Robert Prosinečki je izuzetno zadovoljan nastupom svoje ekipe i to nije krio na press konferenciji.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i da smo u svim segmentima bili bolji. Trkački smo bili odlični, imali smo šansi da postignemo još golova, ali dobro. Moram čestitati momcima i eto ima još šanse da idemo direktno na Euro, ali sada se okrećemo utakmici protiv Grčke", rekao je selektor na press konferenciji.

Naredni meč se igra sa Grčkom za tri dana. Odgovorio je na pitanje da li će šta mijenjati u ekipi.

"Vidjet ćemo da li su svi zdravi i je li sve u redu pa ćeemo odrediti ko će nastupati u Grčkoj. Ako budemo ovako trčali i taktički stajali, možemo se nadati dobrom rezultatu".

Pozvali ste Kvržića koji je bio odličan. Da li vam je žao da nismo imali svježe krvi i prije?

"Sigurno smo dobili sa Kvržićem. Igra dobro i dobili smo na sigurnosti jer on igra odlično u oba smjera. Opet kažem, svi su igrali fenomenalno. Izet također, Hodžić, ma svi, da ne nabrajam. Čim nam vezni red ovako funkcionira moramo igrati dobro".

Kako zadržati ovaj stav i želju za Grčku?

"Mi nemamo izbora. Moramo ići na pobjedu. Nadam se da će ostati isti ritam, a imamo i svježe krvi. Mislim da će momci tamo dati sve od sebe, kao i Grci doduše, iako im ne igra prvi tim. I oni će vjerojatno nakon Lihtenštajna probati igrati bolje. Mi tamo idemo sa velikim samopuzdanjem".

Bh. tim je odigrao odlično prvo poluvrijeme.

"Mi smo imali čak i boljih nekih utakmica, ako ćemo o prvim poluvremenima. Čak smo onda Grcima mogli dati još golova u prvom. Ovdje nismo stajali. Fincu jesu kvalitetni, ali mi smo pogodili u svemu", dodao je selektor.

Da li zamka može biti što je Grk izostavio neke igrače?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zamka ne može biti. Imamo utakmicu na njihovom terenu i oni će probati neke nove igrače koji su sigurno dobre kvalitete i koji će se htjeti dokazati. Tako da ne treba to olako shvatiti".

Top Komentari

Chupy
Ja mislim da stvarno nemam pojma sta da mislim vise o ovim nasim :)
27 1
SeoRusilac
Izet Hajrovic
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi