Selektor Sjeverne Irske: Možemo pobijediti BiH
Foto: EPA

Zna šta može očekivati od Zmajeva

Selektor Sjeverne Irske: Možemo pobijediti BiH

Reprezentacija BiH u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo sastat će se sa Sjevernom Irskom.

Našoj zemlji jedina nada za plasman na Euro je baraž izboren kroz Ligu nacija, a već sada je poznato da će protivnik Džeki i društvu 26. marta biti selekcija Sjeverne Irske kojoj ćemo biti domaćin.

Zmajevi sa Sjevernom Irskom imaju pozitivan omjer, budući da su ih u minuloj Ligi nacija već pobijedili dva puta, no njihov selektor Michael O'Neill vjeruje da bi u martu moglo biti drugačije.

"Već smo igrali protiv BiH u Sarajevu, tako da znamo šta možemo da očekujemo. Bit će to vrlo teška utakmica u kojoj, vjerujem, možemo na kraju pobijediti", izjavio je O'Neill, prenosi BBC, pa dodao:

"Istina je da su nas u Ligi nacija dobili dva puta, ali u prvoj na svom terenu smo dominirali, dok smo i kao gosti imali nekoliko dobrih prilika. Ući ćemo u tu utakmicu znajući da možemo pobijediti", poručio je.

O'Neill je dodao i kako vjeruje da sinoćnji poraz koji je njegov tim pretrpio u Njemačkoj (6:1) neće ostaviti traga za igrače, te da će oni potpuno spremno i motivisano dočekati duel protiv BiH.

Top Komentari

Jigsaw
Nakon katastrofalnih kvalifikacija, sad svako s pravom može reći da nas može pobjediti! Naša sreća je jedino što prvu igramo kući i tu možemo tražiti svoju šansu! Ako ždrijeb odluči da finale igramo u gostima, crno nam se piše jer mi imamo tanke šanse s kim god igramo u gostima, a bojim se da protiv Slovaka ili Iraca, naše šanse su mizerne, volio bi da griješim, ali kad te nakanta jedna Finska i Armenija, ne možeš nikako biti optimista!
7 0
criticos
referenca finska, grcka i armenija. kad pustis, svakom se k**** dize na tebe. opravdan stav sjeveroiraca.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi