Selektor Sjeverne Irske otkrio karte za Austriju i BiH

Pozvao 25 nogometaša

Selektor Sjeverne Irske otkrio karte za Austriju i BiH

Selektor nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill objavio je popis za predstojeće duele protiv Austrije i BiH.

U sklopu Lige nacija O'Neillov tim igra 12. oktobra protiv Austrije, a tri dana kasnije na rasporedu je meč protiv naše zemlje koji će biti odigran na stadionu Grbavica.

O'Neill je danas saopštio i na koje će igrače računati u predstojećim duelima. Od nogometaša koji su ranije bili pozivani izostavljeni su jedino Gareth McAuley (Glasgow) i Conor Washington (Sheffield Utd).

Pozvani su sljedeći igrači:

Golmani: Michael McGovern (Norwich City), Trevor Carson (Motherwell), Bailey Peacock-Farrell (Leeds Utd).

Odbrana: Craig Cathcart (Watford), Jonny Evans (Leicester City), Aaron Hughes (Hearts), Tom Flanagan (Sunderland), Conor McLaughlin (Millwall), Paddy McNair (Middlesbrough), Michael Smith (Hearts), Jamal Lewis (Norwich City).

Vezni red: Steven Davis (Southampton), Niall McGinn (Aberdeen), Stuart Dallas (Leeds Utd), Corry Evans (Blackburn Rovers), Shane Ferguson (Millwall), George Saville (Millwall), Jordan Jones (Kilmarnock), Oliver Norwood (Brighton, na posudbi u Sheffield Utd), Gavin Whyte (Oxford Utd).

Napadači: Kyle Lafferty (Rangers), Liam Boyce (Burton Albion), Josh Magennis (Bolton Wanderers), Will Grigg (Wigan Athletic), Jamie Ward (Nottingham Forest, na posudbi u Charltonu).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjećamo, prva utakmica u Ligi nacija između Zmajeva i Sjeverne Irske završena je rezultatom 2:1 u korist naše selekcije.

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Bravino
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi