Selektor Sjeverne Irske uhapšen zbog alkohola
EPA

Mora se javiti na sud

Selektor Sjeverne Irske uhapšen zbog alkohola

Selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill  uhapšen je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Prema pisanju inostranih medija, O'Neill je priveden nakon što je u nedjelju uhvaćen kako u Edinburgu upravlja automobilom u alkoholiziranom stanju, a povodom cijelog slučaja oglasili su se i iz Fudbalskog saveza Sjeverne Irske.

U saopštenju je, između ostalog, navedeno kako su svjesni incidenta kakav je napravio 48-godišnji stručnjak, ali da je cijeli slučaj u rukama policije. 

O'Neill će se morati javiti sudu u Edinburgu 10. oktobra. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, O'Neill kao selektor Sjevernu Irsku vodi već preko pet godina. S ovom reprezentacijom je prošle godine plasmanom na Evropsko prvenstvo u Francuskoj napravio historijski uspjeh. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi