Selektor Švedske otklonio dileme: Bez Zlatana u Rusiji!

Ipak su bile samo špekulacije...

Selektor Švedske otklonio dileme: Bez Zlatana u Rusiji!

Dilema više nema, Zlatan Ibrahimović definitivno neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a to je potvrdio selektor Švedske Janne Andersson. 

Ibrahimović se proteklih dana raspričao o tome kako će sigurno biti na Svjetskom prvenstvu, ali nije rekao u kojoj ulozi. "Bit ću na Svjetskom prvenstvu, ali ako kažem nešto više od toga ubit će me", rekao je Ibrahimović prije samo nekoliko dana.

Selektor Švedske Andersson potvrdio je da Zlatan sigurno neće biti tamo kao reprezentativac Švedske.

"Ne, apsolutno ne. On je već rekao da neće igrati, dogovorili smo se. I drugi igrači koji su se oprostili nisu u planovima za Svjetsko prvenstvo. Poslije EP-a u Francuskoj Zlatan i još neki igrači su se oprostili i ja to poštujem. Ne mogu da razumijem ono što se špekuliše i ono što Zlatan govori. Imali smo dogovor i on je bio veoma jasan. S tim se slažem", rekao je Andersson.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Švedska je i bez Ibrahimovića uspjela izboriti nastup na Mundijalu i to nakon što je u baražu izbacila Italiju. Ibrahimović je najbolji strijelac u historiji reprezentacije sa 62 postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti