Selimović: Nema interesa za klub, situacija je teška

Teška situacija u NK Travnik

Selimović: Nema interesa za klub, situacija je teška

S. Mlaćo

Danas je u Travniku održana Skupština NK Travnika koja je defnitivno potvrdila da je klub sa Pirote u veoma teškoj situaciji.

Veziri su u minuloj sezoni Prve lige Federacije BiH dugo vremena bili u igri za prvo mjesto, ali kada se to nije desilo, kola su krenulua nizbrdo.

Na današnjoj sjednici članovi Upravnog odbora kluba podnijeli su ostavke, te je budućnost NK Travnik veoma upitna. Vezire je napustio veliki broj igrača, te nije poznato ni kada će krenuti pripreme kluba, kao i koje će biti ambicije. 

Ostavku je danas podnio i Nihad Selimović, alfa i omega kluba, te glavni finansijer što sigurno na najbolji način oslikava tešku situaciju. Selimović se nakon sjednice javio za SportSport.ba i dao svoj komentar.

"Upravni odbor koji je već odavno u krnjem sastavu podnio je ostavku. Za tri do sedam dana je zakazana vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se trebao birati novi Upravni odbor i odrediti strategija. Ako dođu novi ljudi u Upravni odbor budućnosti ima, ovako teško. Situacija je dosta teška, već odavno su svi digli ruke od kluba i klub je bio na leđima nekoliko nas koji nismo dopustili da se ugasi. Jednostavno, interesa nema", kazao je Selimović.

Travnik nema velikih finansijskih dugovanja, ali Selimović sumnja da će ostati u klubu.

"Bukvalno klub se može ugasiti. Nemamo velika finansijska dugovanja i u dosta smo dobroj situaciji kada je taj segment u pitanu, ali nema interesa za dalje. Ne mislim ni ja da ću više ostati, a i podnio sam ostavku", jasan je bio Selimović, jedna od rijetkih osoba o kojem u vezirskom gradu apsolutnu svi imaju pozitivno mišljenje, a njegov rad svakako potvrđuju i mnogi uspješni rezultati koji su iza ovog sportskog radnika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju svega postavlja se pitanje da li je gradu Travniku i kantonu SBK/KSB kao njegovom glavnom gradu zaista potreban klub koji će za pet godina proslaviti sto godina postojanja. Ukoliko nije, onda odgovorni trebaju izaći pred one koji žive za klub i njegove bolje dane, te to u lice reći. Igra gluhih telefona nikada i nikome nije donijela dobro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi