Selimović: Otežavajuća okolnost za TOŠK je naš tim

Trener Olimpika pred duel na Otoci

Selimović: Otežavajuća okolnost za TOŠK je naš tim

Nastavlja se utrka za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH. Četiri kola prije kraja sezone je i dalje sve otvoreno - Velež je trenutno prvi sa 64 boda, dok drugoplasirani Olimpik ima samo bod manje.

Velež danas u 17:30 gostuje u gračanici kod Bratstva i mora ići na pobjedu kako bi bio siguran da će i 28. kolo dočekati kao lider tabele.

Ni Olimpik ne odustaje od borbe za plasman u Premijer ligu, a tima sa Otoke u okviru 27. kola Prve lige FBiH sutra dočekuje TOŠK.

Šef stručnog štaba Olimpika Esad Selimović je zadovoljan formom svoje ekipe.

"Momci su zaista na visini zadatka. Redamo pobjede u nizu, neporaženi smo još od septembra i ja im nemam šta zamjeriti. Ono što me raduje je širok roster igrača, koji kada god dobiju priliku opravdaju povjerenje koje im damo mi iz stručnog štaba. Nadam se da ćemo u ovom ritmu završiti sezonu i napraviti što bolji rezultat, koji će nam u konačnici donijeti plasman u Premijer ligu BiH", istakao je Selimović, pa se osvrnuo na narednog protivika:

"Svi dobro poznaju kvalitet ekipe koju vodi moj kolega Mrguda. Treći su na tabeli, nemaju nikakvog pritiska i to može biti olakšavajuća okolnost za njih u ovom duelu. Otežavajuća stvar za njih je naš tim, koji igra više nego dobro i kada je skoncentrisan, onda mu niti jedna ekipa u ligi ne može parirati. Mi idemo po pobjedu u ovom, kao i u svakom drugom susretu, ne obazirući se na ostale rezultate".

Inače, duel Olimpika i TOŠK-a se igra sutra od 17:30 sati na Otoci.

Ivković optimista pred Olimpik: Želimo pokazati da nismo slučajno na trećem mjestu

TOŠK se trenutno nalazi na trećem mjestu Prve lige FBiH i gotovo sigurno će sezonu i završiti u samom vrhu tabele.

U nedjeljnom remiju protiv Goražda (2:2) pogodak je upisao vezista Muzafer Ivković koji je tako na najbolji mogući način krunisao još jednu kvalitetnu partiju.

"Publika je protiv neugodne ekipe Goažda mogla vidjeti tvrdu utakmicu. Gubili smo, ali uspjeli preokrenuti rezultat, međutim pimili smo drugi pogodak pred sami kraj prvog poluvremena. Goražde je na kraju zasluženo uspjelo osvojiti bod. Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam sretan zbog gola kojeg sam postigao. Taj pogodak sam posvetio svom bratu Aketu (Azemu Đogiću) koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći", istakao je Ivković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se Ivković potom na gostovanje Olimpiku:

"Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje na Otoci. Olimpik je još u borbi za Premijer ligu i ići će sigurno na pobjedu, ali nismo ni mi slučajno na trećem mjestu. Očekujem dobru i tvrdu utakmicu, pa ko bude bolji na terenu neka pobijedi".

Top Komentari

nemozetako
Hahhaha ne moze vam parirati a vi drugi na tabeli, Velez vas oducio od fudbala na Otoci. E moj Sabite glupane jedan. Vjecito ste drugi
4 0
RodjeniRA
Kad ne možeš sportski da pobijedis protivnika onda je tu kofer!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi