Ivković optimista pred Olimpik: Želimo pokazati da nismo slučajno na trećem mjestu

Mladi prvotimac TOŠK-a upisao se u listu strijelaca protiv Goražda

Ivković optimista pred Olimpik: Želimo pokazati da nismo slučajno na trećem mjestu

S. Mlaćo

U subotu i nedjelju se igraju susreti 26. kola Prve lige FBiH. Nogometaši TOŠK-a na megdan će Olimpiku u nedjelju na Otoci, a radi se o jednom od derbija kola.

TOŠK se trenutno nalazi na trećem mjestu Prve lige FBiH i gotovo sigurno će sezonu i završiti u samom vrhu tabele.

U nedjeljnom remiju protiv Goražda (2:2) pogodak je upisao vezista Muzafer Ivković koji je tako na najbolji mogući način krunisao još jednu kvalitetnu partiju.

"Publika je protiv neugodne ekipe Goažda mogla vidjeti tvrdu utakmicu. Gubili smo, ali uspjeli preokrenuti rezultat, međutim pimili smo drugi pogodak pred sami kraj prvog poluvremena. Goražde je na kraju zasluženo uspjelo osvojiti bod. Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam sretan zbog pogotka koji sam postigao. Taj pogodak sam posvetio svom bratu Akeu (Azemu Đogiću) koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći", ističe Ivković za SportSport.ba.

Optimista je pred meč na Otoci.

"Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje na Otoci. Olimpik je još u borbi za Premijer ligu i ići će sigurno na pobjedu, ali nismo ni mi slučajno na trećem mjestu. Očekujem jednu dobru i tvrdu utakmicu, pa ko bude bolji na terenu neka pobijedi", dodao je 21-godišnji prvotimac tima iz Tešnja.

Nije tajna da se svojim dobrim partijama našao na meti klubova iz Premijer lige. Ipak, ističe da trenutno samo razmišlja o uspješnom kraju sezone sa TOŠK-om.

"Najbitnije mi je da odigramo što bolje do kraja sezone i ostanemo na trećem mjestu. Još četiri kola su do kraja, pa ćemo onda vidjeti. Biće vremena da se razmišlja i o planovima za budućnost", dodao je jedan od ljubimaca navijača TOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ivković je ove godine napunio 21. godinu, a u dosadašnjem dijelu sezone upisao je ukupno 26 nastupa uz dva pogotka i dvije asistencije. S obzirom na nastupa na poziciji defanzivnog veznog, njegova statistika je i vrijednija. U Tešanj je stigao iz bugojanske Iskre.

Top Komentari

Mostar
Muzafere ohladite te olimpicke makar I'm Bice ravan pobjedi
4 0
chs1975mostar
ako nije folimpik kupio toska nece ih dobiti !! pa pa makar i ako je kupio sudije!! tosk je najpametnija ekipa u ligi!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti