Apel iz NK Bratstvo: Pustite nas da igramo nogomet...

Derbi kola igra se u subotu u Gračanici

Apel iz NK Bratstvo: Pustite nas da igramo nogomet...

S. Mlaćo

Derbi 27. kola Prve lige FBiH igra se u subotu u Gračanici. Snage će odmjeriti Bratstvo i Velež. Domaći igraju sjajno na svom terenu i uvjereni su da mogu do bodova, dok Velež nema prava na kiks, s obzirom da drugoplasiranom Olimpiku bježi samo jedan bod.

Derbi 27. kola Prve lige FBiH igra se u subotu u Gračanici. Snage će odmjeriti Bratstvo i Velež. Domaći igraju sjajno na svom terenu i uvjereni su da mogu do bodova, dok Velež nema prava na kiks, s obzirom da drugoplasiranom Olimpiku bježi samo jedan bod.

Danima se već po društvenim mrežama špekuliše da će Velež sigurno slaviti u Gračanici, te da je sve već davno riješeno. Ipak, iz Bratstva ističu da im pritisak prave iz dva prvoplasirana tima, ali da oni žele poštenom igrom do bodova na svom terenu.

"U proteklih nekoliko dana naša ekipa nalazi se pod velikim pritiskom. Iako smo loše startali drugi dio sezone uspjeli smo da se izdignemo iznad svih problema i u posljednje vrijeme igramo sjajno. Poraz smo u posljednjem periodu upisali samo protiv Olimpika u Sarajevu. U drugoj polusezoni u Gračanici je pobjedu ostvarila samo ekipa TOŠK-a i to na otvaranju drugog dijela sezone. Ipak, obzirom da utakmica koja se igra u subotu odlučuje o putniku u Premijer ligu, naši momci su pod velikim pritiskom već u samoj pripremi utakmice. Naime, već su krenule optužbe iz Sarajeva i Mostara na naš račun kako ćemo odigrati protiv njih. Sarajlije nas optužuju da ćemo pustiti Veležu, dok iz Mostara govore da ćemo zapeti i odigrati za Olimpik", istakli su iz NK Bratstvo, te dodali.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Najveći problem je taj što koji god ishod utakmice bude mi ćemo biti optuženi da smo pustili ili zapeli. Ovim putem želimo obavijestiti javnost i zamoliti da nas puste da u miru pripremamo utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, a ako Velež ostvari pobjedu ili uzme bod u Gračanici sportski ćemo im čestitati".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Zaslužit će ko bude imao vise bodova a ljudi su gore očito pod pritiskom jer nisi htjeli uzeti lovu od vrapcicana pa sad udaraju po njima preko portala ,novina itd
0 10
mostar12345
Posteno i svaka vam cast,ja sam vatreni navijac veleza,ali neka pobjedi bolji,mi ako nismo ustanju pobjediti i ne trebamo u premijer ligu mada znamo kakve su kurve olimpik i sta sve rade MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi