New York i St. Louis odigrali sjajan meč, Pidro upisao asistenciju

Veoma efikasni su bili u prijateljskoj provjeri

New York i St. Louis odigrali sjajan meč, Pidro upisao asistenciju

S. Mlaćo
Sjajan prijateljski meč večeras, po našem vremenu, odigrali su New York City i St. Louis City.

Bilo je 3:3, a sigurno da će ova provjera dobro doći za oba tima pred novu sezonu MLS-a.

U dresu St. Louisa od prve minute nastupao je bivši član FK Sarajevo Selmir Pidro. Pidro se odlično snašao u Sjedinjenim Američkim Državama, a danas je na terenu proveo 73 minute.

Njegov tim poveo je preko Wattsa u 11. minuti, a asistenciju je upisao upravo Pidro, inače rođeni Bugojanac.

U 34. minuti bilo je 0:2, da bi Thiago Martins do kraja prvog dijela smanjio na 1:2.

U nastavku također zanimljiva utakmica. Martins je drugim golom izjednačio, da bi pred sami kraj meča potpuni preokret pogotkom donio Gabriel Pereira.

Oglasi

Minut kasnije, tačnije u 89. minuti Lowen pogađa za konačnih 3:3.

Pidro je na ljeto prošle godine napustio FK Sarajevo nakon osam godina provedenih u tom klubu.

Pidro je u Akademiju FK Sarajevo stigao 2014. godine. Kao član seniorske selekcije Bordo tima osvojio je četiri trofeja, uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

“Voljeni moj klub…mnogo sretnih trenutaka, ostvarenje dječačkih snova, dupla kruna, debitantska utakmica na Koševu protiv Banantsa su samo neki od mnogo sretnih i posebnih trenutaka u mom životu. Hvala za sve..hvala svima u klubu, hvala svim trenerima koji su me trenirali, hvala mojim saigračima, hvala najboljim navijačima. Svom klubu želim puno sreće i uspjeha, mnogo osvojenih trofeja“, napisao je Pidro kada je napuštao Koševo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi