Prvijenac za pamćenje Selmira Pidre: Komentator je bio u čudu

Sjajna partija i ubjedljiva pobjeda

Prvijenac za pamćenje Selmira Pidre: Komentator je bio u čudu

S. Mlaćo
U sklopu priprema za novu sezonu MLS Lige St Louis City II za koji nastupa bh. internacionalac i bivši član FK Sarajevo Selmir Pidro slavio je rano jutros po našem vremenu sigurnu pobjedu kod San Josea.

Bilo je čak 5:2.

Igranje za drugi tim sigurno će na startu dobro doći za Pidru i društvo da se naviknu na nogomet u SAD-u, te potpuno spremni dočekaju izazove u elitnom rangu nogometa u ovoj zemlji.

Sinoć je St. Louis City II slavio sigurnu pobjedu, a Pidro je postigao pogodak o kojem će se pričati.

Watts je doveo u vodstvo St. Louis, da bi Pidro u 39. minuti pogodio na nevjerovatan način. Dovoljno je samo poslušati oduševljenog komentatora.

Playoff berth secured 🔒

Posted by St. Louis CITY SC on Sunday, August 21, 2022

Nakon kornera jednu odbijenu loptu silovito je pospremio u mrežu i već sada potvrdio da su skauti St. Louisa napravili pravi potez njegovim dovođenjem.

Zanimljivo da je Pidro isključen pred sami kraj prvog dijela, iako se stekao utisak da je sudija definitivno prestrogo donio ovu odluku, slično kao u slučaju još jednog bivšeg člana FK Sarajevo Halida Šabanovića koji je jučer u dresu svog Angersa zaradio direktno isključenje protiv Bresta.

Klauss je povisio na 0:3, da bi isti igrač bio strijelac i za 0:4. Martins je zatim pogodio u 56. minuti za 0:5, a pred kraj domaćin je uspio ublažiti poraz.

Najprije je pogodio Robinson,  a zatim i Skahan.

Zanimljivo da je do kraja meča kod St. Louisa još jedan igrač isključen, a radi se o Yari.

Za Pidru je ovo bio prvi pogodak u MLS Next Pro, ali i definitivno pogodak o kojem će se pričati.

Podsjetimo, Pidro je ovog ljeta u SAD stigao iz FK Sarajevo.

Promo

Top Komentari

Hordas_00
Auu, svaka čast momak
6 0
denimen9
Najbolji lijevi bek lige svih vremena. Ostalo sve buranija bez karijere.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi