Majstorije Balea i Insignea, debi Pidre

Major League Soccer

Majstorije Balea i Insignea, debi Pidre

E. Škorić

Veliki broj mečeva u MLS ligi odigran je u noći sa subote na nedjelju, te je viđeno mnogo golova, ali i prvijenci zvijezda koje su stigle iz Evrope.

Posebno uzbudljivo bilo je na Geodis Parku u Nashvilleu, gdje je istoimeni domaćin s 4:3 poražen od Toronta. Meč su obilježili prvijenci Fernarda Bernardeschija i Lorenza Insignea.

Bernardeschi je u Toronto ovog ljeta kao slobodan igrač došao iz Juventusa, a Insigne iz Napolija. I dok je prvi pogodio iz penala, gol omalenog ofanzivca mnogo je spektakularniji.

Montreal i Inter Miami odigrali su 2:2. Dvostruki strijelac za domaće bio je Quioto, dok je za goste pogađao Gonzalo Higuain uz Rodrigueza.

Cincinnati je sa 3:1 bio bolji od Philadelphia Uniona, a pet minuta prije kraja kod domaćih je u igru ušao nekadašnji bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

Oglasi

Efikasno je bilo u Kansas Cityju gdje je Sporting sa 4:2 pobijedio Los Angeles Galaxy. Chicharito Hernandez je bio dvostruki strijelac za poraženi tim.

Ausin i San Jose Earthquakes su remizirali rezultatom 3:3. Prvijenac u MLS-u postigao je Gareth Bale za Los Angeles FC u 4:1 pobjedi na gostovanju kod Real Salt Lakea. Velšanin je ušao s klupe, dok je Giorgio Chiellini igrao od prve minute.

Dodajmo još da je Selmir Pidro debitovao za drugi tim St. Louisa u 2:1 pobjedi nad Chicago Fire u MLS Next Pro prvenstvu. 

Pidro je u Akademiju FK Sarajevo stigao 2014. godine. Kao član seniorske selekcije Bordo tima osvojio je četiri trofeja, uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti