Bukvić otkrio tajnu sjajnih nastupa Slobode i žali zbog prvog poraza: Nismo zaslužili da izgubimo

Golman tuzlanskog tima Semir Bukvić za SportSport.ba

Bukvić otkrio tajnu sjajnih nastupa Slobode i žali zbog prvog poraza: Nismo zaslužili da izgubimo · Intervju

M. Šljivak

Tuzlanska Sloboda je na odličan način otvorila novu sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Tim Mladena Žižovića je nakon šest odigranih kola na diobi prvog mjesta sa gradskim rivalom Tuzla Cityjem i predstavlja veliko iznenađenje u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Jedan od najzaslužniji za dobre igre Tuzlaka je golman Semir Bukvić koji je imao zaista veliki broj odličnih odbrana u dosadašnjem dijelu sezone. Sloboda je prvi poraz doživjela od Sarajeva na svom terenu prethodnog vikenda, a Bukvić je u razgovoru za SportSport.ba govorio o dosadašnjim partijama svog tima.

Semire, derbi je iza vas. Sarajevo je slavilo, vi imate za čime da žalite?

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Po svim prilikama koje smo imali zaslužili smo minimalno bod, ali fudbal je takav - nepredvidiv. To i jeste sva čar fudbala. Moramo se okrenuti narednom protivniku i za njega se pripremati".

I pored poraza navijači su vas znali nagraditi aplauzima, to sigurno mnogo znači?

Oglasi

"Ekipa je dala svoj maksimum. Borbenost i zalaganje su bili na 100% i naravno publika je to prepoznala i nagradila nas aplauzom poslije utakmice. To je sigurno veliki motiv za nas igrače da i u budućnosti budemo  uvijek na 100 postom. Tokom cijele utakmice, ali i u prethodnim kolima osjetili smo podršku naših navijača koja nama fudbalerima mnogo znači. Lijepo je igrati na ispunjenom Tušnju".

Šest odigranih kola i dioba prvog mjesta sa gradskim rivalom, sjajan je to uspjeh Slobode?

"Sigurno da mozemo biti zadovoljni u globalu sa prvih šest kola. Osvojili smo 13 bodova, iako ostaje žal za posljednjom utakmicom gdje prema svemu prikazanom nismo zaslužili da izgubimo, ali šta je tu je. Porazi, kao i pobjede su sastavni dio fudbala".

Mnogi se navijači Slobode pribojavaju pada u igri, pada na rezultatskom planu, vi se sigurno nadate da se to neće desiti?

"Ekipa iz treninga u trening napreduje i vjerujem da dodatno možemo podići nivo naše igre. Svi dobro radimo na treningu i uz dobru atmosferu koja vlada među igračima uvijek se borimo za više. I naši treneri na čelu sa šefom stručnog štaba, Žižovićem, maksimalno se trude da na nas prenesu svoje zamisli. Uprava i administracija se trude da nam obezbijede sve neophodne uslove za nesmetan rad. Mislim da smo napravili dobru hemiju koja je rezultirala i dobrim rezultatima".

Oglasi

Slijedi gostovanje na Grbavici, duel sa Željezničarom koji ne briljira, Sloboda je bar kada gledamo tabelu favorit?

"Nama je svaka naredna utakmica najbitnija pa tako i ova sljedeća sa Željezničarom. Nadamo se ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat".

Kako si zadovoljan svojim partijama, došao si ovog ljeta, brzo zadužio jedinicu i istakao se u više mečeva?

"Ja sam čovjek profesionalac i svaka mi je utakmica podjednako važna. Svaka nosi tri boda. Sigurno je da će postojati i taj dodatni motiv. Na Grbavici je uvijek lijepo igrati. To je jedan od naših najljepših stadiona na kojem i reprezentacija igra".

Oglasi

Tek tri primljena pogotka ove sezone govore sve najljepše o zadnjoj liniji Slobode, naravno uz tebe.

"Treba samo raditi i truditi se. Uvijek može bolje i uvijek ima mnogo prostora za napredak. Mali broj primljenih golova je rezultat rada cijelog tima. Svi smo borbeni, dobro komuniciramo. Svi smo jedni drugim podrška i kad ide dobro, ali i kad ide loše. Fudbal je kolektivna igra".

Kako ti je u Tuzli? Jesi li se brzo navikao na novu sredinu?

"Tuzla je stvarno lijep grad, a Sloboda je klub sa bogatom tradicijom i posebnim renomeom. Momci su me prihvatili na najljepši mogući način, a i sam sam se potrudio da se prilagodim svlačionici. Većinu momaka sam poznavao i od ranije. Neki od njih su tu duži period, tako da sam se navikao veoma brzo na novu sredinu".

Kada govorimo o Premijer ligi, koga izdvajaš od protivničkih igrača, ko je za tebe najopasniji igrač u ligi? Kao golman možeš dati pravu procjenu toga.

"Postoji stvarno mnogo kvalitetnih igrača, ne bih sada izdvajao nekoga posebno. Sa dosta njih sam dobar prijatelj pa da se ne naljute oni koje nisam spomenuo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Publika na Tušnju je primijetila i promjenu imidža. Kako si se odlučio na to?

"Ako mislite na puštenu bradu, nju sam uvijek imao. Nekad duža, nekad kraća, ali tu je. To je kod muslimana sunnet, a pod sunnetom se smatraju aktivnosti koje je prakticirao i poslanik Muhamed a.s".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Niste zaslužili ni pobjedu prošlo kolo, iz naše dvije greške dva ste gola zabili i to je sve što ste napravili na utakmici. Došlo je na naplatu protiv Sarajeva sve...
15 2
SeoRusilac
I protiv Veleža ste zaslužili da izgubite. Pobjedili ste zahvaljujući našem golmanu
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije