Je li Željezničar našao novog golmana? Bašić bi mogao biti na slatkim mukama

Bukvić opet na Grbavici?

Je li Željezničar našao novog golmana? Bašić bi mogao biti na slatkim mukama · Saznajemo

A. Čaušević

Nakon deset godina Semir Bukvić, sigurno jedan od najboljih golmana Premijer lige, je blizu povratka u Željezničar s kojim je osvojio i titulu prvaka BiH, posljednju koja je stigla na Grbavicu.

U sezoni kada je izborena Evropa Željezničar je imao ogromnih problema sa golmanskom pozicijom. Josip Bender je bio daleko ispod očekivanog nivao, pa je na zadatak vrlo često pozivan mladi Vedad Muftić.

I dok je Bender ekipu u nekoliko navrata skupo koštao svojim greškama, Muftić za svoje nastupe zaslužuje prolaznu ocjenu i sigurno je budućnost kluba sa Grbavice.

Kako god, Plavim će trebati još jedan čuvar mreže. Proteklih sedmica nekoliko imena se povezivalo sa dolaskom u bulevar Ivice Osima. Sada je u igri i Semir Bukić.

Ovom 32-godišnjaku je prije nekoliko dana istekao ugovor sa Slobodom te ima odriješene ruke kada je u pitanju njegov naredni izbor.

Kako SportSport.ba saznaje navodno je između Bukvića i Željezničara dogovorena većina stvari i ne treba se isključiti njegov povratak na Grbavicu.

Oglasi

Bukvić se posljednjih sezona kao čuvar slobode etablirao kao jedan od najboljih čuvara mreže u Premijer ligi, a posebno se istakao u branjenju penala.

Dečko rođen u Visokom je za Željezničar branio na početku svoje karijere, tadašnji trener Amar Osim mu je dao priliku da se okuša među stativama te je bio član generacije koja je osvojila titulu prvaka BiH u sezoni 2012/2013.

Semir Bukvić
Semir Bukvić FK Sloboda FK Sloboda Pozicija: GK

Statistika

24 nastupa
24 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ukoliko Bukvić potpiše za Željezničar, može se reći da će trener Nermin Bašić, čiji je ostanak i više nego izvjestan, biti na slatkim mukama kada je izbor "jedinice" u pitanju jer je Muftić u finišu sezone bio zaista odličan.

Novoimenovani sportki direktor Samir Bekrić je najavio dovođenje novih igrača pa i navijači s nestrpljenjem očekuju nova lica na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo zadržati kostur ekipe, a trudit ćemo se da se pojačamo u svim linijama. Nadam se da ćemo uskoro nekog i objaviti, sve u dogovoru sa šefom struke. Sigurno da će nam trebati pojačati. Biće strategija da dovodimo mlađe igrače. Dovest ćemo samo one koji će biti pojačanja, a svima treba biti čast da igraju ovdje. Željo je najbolja odskočna daska za dalje. To je idealna prilika za mlade igrače", dodao je Bekrić na svojoj "inaguraciji" za sportskog direktora FK Željezničar.

Plavi će nakon tri godine igrati Evropu pa će određena pojačanja biti neophodna kako bi se najtrofejniji bh. klub na eurosceni predstavio onako kako mu i dolikuje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1680563303
Realno kad se sagleda jeftinije a bolje ne moze....Nije los golman a i ima iskustvo...Mada nebi ni Fejzic bio los.
4 0
Harishare
Dobar golman a još bolji čovjek ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi