Aleksandar Kosorić produžio ugovor sa Željezničarom!

Ostaje još godinu dana

Aleksandar Kosorić produžio ugovor sa Željezničarom! · Zvanično

Esmer Oštraković

Aleksandar Kosorić i naredne sezone nosit će dres Željezničara, zvanično je potvrđeno iz kluba sa Grbavice.

Kosorić je u prošloj sezoni odigrao 25 utakmica, a ukupno je u dresu Željezničara upisao 173 nastupa, te će i naredne sezone biti u ovom timu.

Sigurno da je ovo jako važan potpis za ekipu koju sa klupe predvodi Nermin Bašić jer Kosorić spada među najiskusnije igrače u ekipi.

Svoju karijeru Kosorić je krenuo u Slaviji, a zatim je prešao u ekipu Partizana. Iz Partizana je prešau u Rad, a zatim u Radnički 1923.

Iz Radničkog je 2013. godine prešao u Erbil gdje se zadržao godinu dana, a onda je odlučio da karijeru nastavi u Radničkom iz Niša.

Oglasi

Upravo iz Niša je 2014. godine prvi put došao u Željezničar u kojem se zadržao tri godine, odatle je otišao u Radnik iz Bijeljine.

Nakon Radnika prelazi u Sartaks, a zatim u Balzan, te je 2020. godine uslijedio povratak u ekipu sa Grbavice.

Ranije danas su iz Željezničara potvrdili da je ugovor istekao Dženisu Beganoviću, te da on neće biti dio ekipe u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u plavom dresu saklupio 87 nastupa, a minule sezone je nastupao na 33 utakmice.

27-godišnji ofanzivni vezni sada je slobodan igrač, ali vrlo brzo bi trebao da pronađe novi angažman. Kao moguća nova destinacija navodi se Igman iz Konjica, koji je ostao u Premijer ligi i koji ima namjeru sa dodatnim pojačanjima imati uspješnu sezonu 2023/24.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
ATOMSKA ODBRANA !??
2 1
Skender
do 50-te izguraj u zkretnicarima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi