Derbi na Grbavici bez Štilića

Željezničar domaćin Borcu

Derbi na Grbavici bez Štilića

A. Čaušević

Željezničar će drugi uzastopni meč igrati bez Blaža Sliškovića na klupi koji i dalje ima porodičnih problema. 

Plavi će u jednom od zanimljivijih susreta 31. kola biti domaćini Borcu, a Almir Memić i Bakir Šerbo neće na raspolaganju imati sve igrače.

Drugi uzastopni susret će propustiti kapiten Semir Štilić koji još uvijek nije sanirao povredu. Iskusni veznjak nije igrao ni u srijedu protiv Veleža.

U konkurenciji za današnji meč neće biti ni Luka Juričić koji je suspendovan, dok neće biti ni od ranije povrijeđenog Siniše Stevanovića.

Semir Štilić
Semir Štilić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

17 nastupa
9 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

Željezničar u duel s liderom ulazi sa nizom od 13 mečeva bez pobjede, dok na drugoj strani Borac igre fenomenalno ove sezone te na posljednjih devet utakmica ima čak osam pobjeda.

Oglasi

Ipak, Banjalučani su svjesni veličine Željezničar i nemaju nikakvu namjeru potcijeniti Plave te će današnji meč shvatiti maksimalno ozbiljno.

Borac već deceniju čeka pobjedu na Grbavici, a s obzirom na sve okolnosti, ta pobjeda bi mogla ujedno da donese titulu Banjalučanima, koji će potom imati još mečeve sa Tuzlom City kod kuće i Slobodom u Tuzli.

"Sigurno je da će biti neizvjesno jer Želji ne prijetiš ni da igra sa pionirima. Mnogo respektujem klub sa 'Grbavice', njihove navijače, koji su sami napravili tribinu, i razumijem u kakvom su trenutku jer je Borac dugo godina bio u sličnoj situaciji. Zato im želim da što prije iziđu iz svih problema koje imaju", poručio je Marko Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Maksimović u utakmici koja se igra u nedjelju od 17 sati neće moći računati na jednog od svojih najboljih igrača Almedina Ziljkića koji je povrijeđen. Susret će suditi Elvis Mujić iz Banovića.

OVDJE možete pogledati ponudu za duel na Grbavici, a MOZZART je spremio velike kvote za sve oklade!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HUNTER
Borac igra fenomenalno??? Jel te stid Čauševiću ovo napisati? Umjesto da pišeš na koji način i uz čiju pomoć dolaze do bodova, ti si postao dio vicine priče. Dao si guzice za male pare da bi dizao u nebesa kriminalnu hobotnicu i podržavaš ono što radi teletabis vico i kompanija. SRAM NEKA TE BUDE
14 6
Tas14
Koga nema, bez njega se mora. Sretno Željo!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi