Je li Misimović sada otklonio sve dileme oko toga gdje će igrati Huseinbašić?

Dragulj Koelna i potencijalni Zmaj

Je li Misimović sada otklonio sve dileme oko toga gdje će igrati Huseinbašić?

E. Ganibegović

Za nešto manje od dva mjeseca selektor Faruk Hadžibegić objavit će spisak fudbalera na koje računa na početku kvalifikacija za EURO u utakmicama protiv Islanda i Slovačke. Na njemu bismo mogli vidjeti nekoliko novih imena.

Svakako da se očekuje da poziv dobije novi Romin dragulj Benjamin Tahirović, a pomno se prati i razvoj mlade zvijezde Koelna, Denisa Huseinbašića.

Iako je debitovao za U21 reprezentaciju Njemačke, Zvjezdan Misimović je tada u izjavi za SportSport.ba spustio loptu na zemlju i kazao kako je sve pod kontrolom.

"Sve u redu, nemam drugu informaciju. U kontaktu sam s njim i imao sam informaciju da će dobiti poziv za Njemačku. Predao je za pasoš", rekao nam je tada Miske.

Stvar još uvijek nije posve jasna i nije stigla jasna potvrda da će se ovaj fudbaler odreći njemačkog, a obući bh. reprezentativni dres.

Večeras je Huseinbašić ponovo pokazao da je majstor naročito za igru iz drugog plana, te je postigao gol protiv Werdera u visokoj pobjedi Koelna od 6:1.

Oglasi

Čim je stigao, objavio je nekoliko fotografija s te utakmice na Instagram, te se pohvalio s osvojena nova tri boda.

Komentar je ostavio i sam Zvjezdan Misimović. Direktor reprezentacije BiH zalijepio je nekoliko emojia zastave Bosne i Hercegovine. Je li to jasan znak da je Denis prevagnuo i odlučio se za nas, presudite sami.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 21-godišnjak je ove sezone već upisao 15 nastupa za Koeln, te postigao četiri gola i dodao dvije asistencije u svim takmičenjima.

Od njega se svakako očekuje da napravi veliku karijeru, a pored još nekoliko momaka poput Hamulića, već spomenutog Tahirovića, Gigovića, Jašića, Nezirevića i drugih, jedan je od fudbalera koji su potencijalni kandidati da obuku dres Zmajeva. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
bjezi husejinbasicu otal nemojbit lud i igrat za cevabdjiju hadjibegica toje propala stvar ustartu igraj za njemacku pakad se namire ovi nasi uhljupi padodze opet njeki normalan ko petev ondak ti opet razmisli i dodzi igrat zanas
1 15
user1652028573
Izgleda da se stvara jedna nova generacija momaka koji bi nam mogli ponovo vratiti povjerenje u reprezentaciju.Sretno momci
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti