Hadžibegić još više vjeruje u uspjeh nakon sastanka sa Džekom i Krunićem

Selektor obilazi reprezentativce

Hadžibegić još više vjeruje u uspjeh nakon sastanka sa Džekom i Krunićem

S. Mlaćo

Nakon što su u Dubaiju posjetili Miralema Pjanića, selektor Faruk Hadžibegić i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović su otputovali u Milano.

Razlog posjete ovom italijanskom gradu su sastanci sa reprezentativcima, kapitenom Edinom Džekom i sa Radetom Krunićem.

”Nastavljamo sa obilascima naših reprezentativaca, jer vremena je malo do prvih kvalifikacionih utakmica i želimo da ih upoznamo sa planovima za naredni period. Došli smo u Milano gdje smo se sastali sa Džekom i Krunićem, igračima koji imaju veoma važnu ulogu u nacionalnom timu. Ne trebamo trošiti riječi o kvalitetima našeg kapitena, kao i o vezisti Milana”, rekao je Hadžibegić te dodao.

 "To su igrači koji prave prevagu na terenu. Proveli smo vrijeme u konstruktivnom razgovoru i sretan sam kad vidim naše igrače kako sa pozitivnim stavom dočekuju bitne utakmice u dresu reprezentacije koje nam predstoje. Svi zajedno vjerujemo da imamo velike šanse da u predstojećem ciklusu napravimo uspjeh i sve smo podredili tom cilju. Edinu Džeki čestitam rođenje kćerke“.

Naredna stanica selektoru i direktoru „A“ reprezentacije biće Marseille gdje će posjetiti Seada Kolašinca.

Podsjetimo, Hadžibegić je na klupi reprezentacije naše zemlje naslijedio Bugarina Ivayla Peteva. Odabrao je i svoje pomoćnike sa kojima će krenuti u nove izazove.

Oglasi

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

„Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije“, naglasio je ranije selektor Faruk Hadžibegić.

selekcija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine imati poprilično zahtjevnu grupu. Portugal se naravno vidi kao glavni favorit u grupi J, a pored Zmajeva tu su još Islan, Luksembrug, Slovačka i Lihtenštajn.

Debi će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine imati u martu na domaćem terenu protiv selekcije Islanda (23. mart), a tri dana kasnije bh. tim gostuje Slovačkoj.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH Hadžibegić je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor te selekciju Crne Gore...

 

Top Komentari

GuiliDamou
Vyeruye u uspyeh? Vyerovao bih i ya da ti vico ne kroyi tim! Postavio te Husarich, dok ispunish zhelye nyemu i Beusu, a Vickove morash, ne vidim nachin kako da napravimo rezultat!?
1 1
user1660138073
Zar je moguce da reprezentacija jos uvijek racuna na Pjanica ??? Igrac koji skoro ne postoji za Repku zadnjih par godina.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi