Semir Telalović potpisao za Borussiju!
Foto: Borussia.de

Posao završen

Semir Telalović potpisao za Borussiju! · Zvanično

E. Ganibegović

Njemački "Bild" jučer je objavio da će bh. napadač Semir Telalović potpisati za Borussiju Monchengladbach, a danas je posao i ozvaničen.

Danas je transfer ozvaničen, a Telalović je tako iz četvrte lige i iz tima Ilertisen stigao do Bundeslige.

"Telalović je fudbaler sposoban za razvoj. On je poslednjih godina krenuo sjajnim putem, koji će sada nastaviti sa nama", rekao je direktor Borussijine Omladinske škole Roland Virkus, pa dodao:

"Sretni smo što smo ga uspjeli dovesti. Sada je na njemu da dokaže svoj kvalitet."

"Imao sam nekoliko dobrih razgovora sa trenerom Heikom Vogelom, koji je bio jedan od odlučujućih faktora u mojoj odluci da pređem u Borussiju Monchengladbach. Odgovorni su mi pokazali način koji me je potpuno uvjerio. Osim toga, odmah sam se osjećao vrlo prijatno kada sam prvi put bio na Borussia parku", rekao je na predstavljanju Telalović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Telalović će do ljeta igrati za U23 tim Borussije, nakon čega bi trebao biti prekomandovan u prvi tim njemačkog prvoligaša.

Ono što je također fascinantno je da Telaloviću ovo ne bi bio prvi transferu u nekoliko liga iznad, s obzirom na to da je u svom trenutni klub u ljeto 2021. godine stigao iz šeste lige i to iz tima Ehingen-Sud 1974.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi