Bivši igrač Slobode s klubom ispao u treću ligu, pa napravio transfer života i igrat će Ligu prvaka

Iz Rumunije u Sjevernu Makedoniju

Bivši igrač Slobode s klubom ispao u treću ligu, pa napravio transfer života i igrat će Ligu prvaka

Endin Čaušević

Senad Jarović prošlog ljeta pojačao je tuzlansku Slobodu, ali je nakon samo pola godine napustio Tušanj. Karijeru je nastavio u rumunskom drugoligašu Minauru s kojim je ispao u niži rang, no sada je napravio transfer zbog kojeg će u novoj sezoni nastupiti u Ligi prvaka.

Jarović je prije godinu dana stigao u Slobodu kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s rumunskim Petrolulom, ali se na Tušnju zadržao samo pola godine.

Odigrao je osam mečeva u dresu Slobode, te je početkom januara sporazumno raskinuo ugovor i odlučio je da se vrati u Rumuniju.

Jarović je potpisao tada za Minaur za koji je odigrao tek sedam utakmica u svim takmičenjima i zabio je jedan gol, te nije pomogao ovom rumunskom klubu da izbjegne ispadanje u treći rang takmičenja.

No, očekivano ovaj 25-godišnjak je napustio taj klub nakon svega pola godine, ali nije bio tugo bez angažmana.

Oglasi

Naime, Jarović će sada karijeru nastaviti u Sjevernoj Makedoniji gdje je potpisao za Strugu.

Struga je prošle sezone briljirala u makedonskom prvenstvu i osvojila je titulu prvaka te zemlje i izborila plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Jarović je jedan od prvih pojačanja ovog kluba pred novu sezonu, a bivši napadač Slobode će tako umjesto trećeg ranga rumunskog fudbala s novim klubom igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Struga je saznala nedavno i protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka i igrat će dvomeču protiv litvanskog prvaka Žalgirisa. U slučaju da prođe dalje Struga će u drugom pretkolu igrati protiv Maccabi Haife.

Što se tiče Jarovića on je inače ponikao u dresu Fortune iz Dusseldorfa, a u karijeri je igrao za Domžale, Dob, Spartak Trnava, Sonderjyske, Zlate Moravce, Sred, Radomlje, Petrolul, Slobodu i Minaur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi