Lulić dogovorio povratak u Švicarsku, a klub odustao od svega zbog velikih problema

Bh. fudbaler napušta Lazio

Lulić dogovorio povratak u Švicarsku, a klub odustao od svega zbog velikih problema

E. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić narednog mjeseca bit će slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Lazijom.

Lulić je prije deset godina stigao u rimski klub iz Young Boysa za nešto više od tri miliona eura, te je ostavio dubok trag u klubu s Olimpica.

Bh. fudbaler je prošle sezone veći dio bio van terena zbog povrede, ali se u finišu uspio vratiti na teren i upisao je nekoliko nastupa.

Iako je prethodnih sezona nosio kapitensku traku na kraju su čelnici Lazija odlučili da iskusnom 35-godišnjem igraču neće ponuditi nastavak saradnje, te da može potražiti novi klub.

Prethodnih sedmica špekulisalo se da se Lulić želi vratiti u Švicarsku, te se povezivao s ekipom Zuricha.

Švicarski mediji su prije nekoliko sedmica objavili da su Lulić i Zurich postigli dogovor oko ugovora, ali čini se da od toga na kraju neće biti ništa.

Oglasi

Corierre dello Sport objavio je da je Luliću propao angažman u Zurichu jer švicarski klub trenutno ima velikih problema zbog čega su bili primorani da odustanu od dovođenja bh. igrača.

Lulić ne želi još uvijek da završi svoju karijeru i strpljivo će čekati novu ponudu, a nije tajna da mu je želja da se vrati u Švicarsku.

Bivši bh. reprezentativac ponikao je u dresu švicarskog niželigaša Chur 97, a kasnije je još igrao za Bellinzonu, Grasshoppers i Young Boys. Prethodnih deset sezona proveo je u dresu Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče reprezentacije naše zemlje Lulić je u dresu Zmajeva debitovao 1. juna 2008. godine protiv Azerbejdžana, te je uspio odigrati 57 mečeva i postići četiri gola.

Posljednji meč za reprezentaciju Lulić je odigrao 7. oktobra 2017. godine protiv Belgije nakon čega se oprostio od reprezentacije. Prošle godine je pristao da se vrati u nacionalni tim, ali se to nije desilo zbog povrede.

Promo

Top Komentari

Haroni
Tobra naš, kakva Švica, vrati se u svoj rodni kraj i okončaj karijeru s Veležom u Evropi.
11 0
Husrefbeg22
u FK Sarajevo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti