Žestoke optužbe na račun Senegalaca: "Prevarom su otišli na Svjetsko prvenstvo"

Laserima ometali Egipćane

Žestoke optužbe na račun Senegalaca: "Prevarom su otišli na Svjetsko prvenstvo"

Edmir Škorić

Nakon velike borbe Senegal je uspio da se plasira na Svjetsko prvenstvo, dok je bez nastupa na istom ostala selekcija Egipta.

Dueli baraža u afričkim kvalifikacijama bili su naročito uzbudljivi. Nas je zanimalo što će napraviti Vahin Maroko, ali u fokusu su ipak bili okršaji Sadija Manea i Mohameda Salaha, da bi na kraju ipak samo jedan od dvojice napadača Liverpoola dobio priliku da ide u Katar.

Drama se odvijala tokom revanša u Senegalu. Bilo je 1:0 i u revanšu, igrali su se produžeci, a onda - penali. E tu je tek bilo dramatično. Prve dvije serije penala su promašene, a neprecizan je bio i Salah. Na kraju, Senegal izlazi kao pobjednik i nastaje veliko slavlje.

Dan kasnije stižu žestoke pritužbe iz Egipta, koji smatra da je Senegal "na prevaru" izborio Svjetsko prvenstvo. Nakon što je Salah prišao da izvede prvi penal za svoj tim, lice mu je pozelenilo zbog lasera od strane navijača Senegala.

Ponekad se takve situacije događaju i u Evropi, ali u ovom slučaju je bilo puno više lasera. Posljedica? Salah je pucao jako loše i popta se vinula iznad prečke. Domaćini navijači nisu poštedjeli ni golmana gostiju. I on je bio na meti 'laserdžija' kada bi stao na gol.

"Ono što su igrači iz Egipta morali proći u ovoj utakmici, a posebno u izvođenju jedanaesteraca, bila je sramota. Ne bi bilo dopušteno u Evropi, pa zašto je onda u Senegalu? To je prevara. Vrlo jednostavno", napisao je novinar Ewan MacKenna na Twitteru. Dodao je da je na tribinama vladala "neprijateljska atmosfera". Salah je ispraćen kroz sigurnosni tunel nakon završetka utakmice dok su neki gledatelji na njega bacali predmete, uključujući boce.

Unatoč svemu tome, Salah neće na Svjetsko prvenstvo, Egipat tuguje, a Senegal će još dugo slaviti svoj novi nastup na mundijalima. Svoje rivale u grupi saznat će u petak od 18 sati, kada će biti održan žrijeb grupa.

Top Komentari

Mostarac94
kur*a o postenju, pa jesu oni prvu tekmu isto radili?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti