Senegalski fudbaler priznao: Lagao sam za godine, ali svi to rade...
N'Daw u dresu s brojem 18 (Foto - EPA)

Ima više od 35 godina

Senegalski fudbaler priznao: Lagao sam za godine, ali svi to rade...

M. Šljivak

Sengalski fudbaler Guirane N'Daw priznao je kako je stariji nego što se predstavljao tokom igračke karijere.

Defanzivni veznjak koji je igrao u Francuskoj, Španiji i Engleskoj, trenutno je član šestoligaša Algrangea u Francuskoj i navodno ima 35 godina.

Međutim, on je priznao da je stariji, ali nije otkrio koliko.

"U Senegalu 99 posto igrača laže za godine. Igrači iz moje zemlje su uglavnom jako niski i kada s 20 odu u Evropu vide da su 15-godišnjaci mnogo jači od njih. Kao i svi, i ja sam lagao za godine kako bih postao profesionalac. Svako ko to ne napravi, ne može igrati profesionalni fudbal u Evropi", rekao je N'Daw.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U prošlosti su mnogi fudbaleri bili optuživani za ovakav vid prevare. Većina je njih iz Afrike, gdje očigledno apsolutno niko ne vodi računa o godištu fudbalera.

N'Daw je odigrao 41 meč za reprezentaciju Senegala, a u klupskoj karijeri nastupao je za ekipe poput Sochauxa, Nantesa, St. Etinnea, Zaragoze, Birminghama, Lensa...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi