Nesvakidašnji odziv: Ako se po jutru poznaje dan Horde zla spremaju velike stvari

Fudbalsko proljeće Sarajevo počinje gostovanjem Slobodi

Nesvakidašnji odziv: Ako se po jutru poznaje dan Horde zla spremaju velike stvari

Admin Čaušević

Što su dobili karata to su i prodali. Iz Udruženja navijača FK Sarajevo Horde zla u petak je saopšteno kako su uplate za gostovanje protiv FK Sloboda uplate obustavljenje jer su sva mjesta popunjena.

Zimska pauza u BiH je kraja kraće nego inače, ali su ljubitelji fudbala svejedno zaželjeli utakmica. To se posebno odnosi na najvjernije pristalice FK Sarajevo, popularne Horde zla.

Fudbalsko proljeće za Bordo klub počinje u nedjelju gostovanjem Slobodi u osmini finala Kupa BiH, a Horde zla će imati ogromnu podršku.

Ako se po jutru poznaje dan navjerniji navijači tima sa Koševa su najavili pravu invaziju na tuzlanski hram fudbala te se očekuje pravi spektakl.

"Uplate su obustavljene, sve mjesta su popunjena", saopštili su Horde zla koje su tako uspjeli popuniti kapacitet dan prije isteka roka za uplate.

Oglasi

To dovoljno govori kakav interes je vladao među pristalicama Bordo tima za gostovanje starom rivalu.

S obzirom na rivalstvo između dva tima tribine Tušnja bi trebale biti popunjene, a oba tima se nadaju prolasku dalje. Gosti su favoriti, ali i domaćin ne ulazi u meč bez bijele zastave.

Iako igra u Prvoj ligi FBiH, Sloboda je sve osim bezazlen rival, pokazali su to i Tuzlaci eliminacijom Željezničara te će izabranici Zlatana Nalića imati šta za reći.

Sa druge strane Simon Rožman je odradio pune pripreme sa ekipom, rezultati su bili sasvim zadovoljavajući, iako ostaje gorak okus zbog poraza u generalnoj probi protiv Kopra sa 1:0.

Meč počinje minutom šutnje?

Početak susreta je zakazan za 13 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora. Prije starta meča vjerovatno će biti održan i minut šutnje.

U nedjelju je Dan žalosti zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović, a propozicije takmičenja kažu da se u takvim slučajevima može održati minut šutnje prije utakmice.

"U slučaju kada zbog Dana žalosti nije izvršeno odlaganje utakmice, obaveza je klubova da prije početka utakmice, na terenu za igru, odaju počast minutom šutnje ili na drugi prikladan način obilježe Dan žalosti", navodi se u pravilniku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Moze li i jedna utakmica proci bez glupih bakljada i kazni? to je pravo pitanje za ove navijace, koji godinama samo finansijski stete klubu.
2 1
Wiener
krece Bordo proljece,,,volim te Sarajevooo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti