Senijad Ibričić donio konačnu odluku, od ljeta kreće nešto sasvim novo za njega

Završava karijeru

Senijad Ibričić donio konačnu odluku, od ljeta kreće nešto sasvim novo za njega

E. Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić potvrdio je da igra posljednju sezonu.

Ibričić je dugi niz godina u Domžalama gdje ima status ikone, pošto je sakupio 140 ligaških utakmica, 11 u Kupu i 21 utakmicu u Evropi, a u žutom dresu je postigao 47 golova.

On će odigrati mečeve do kraja sezoen, a onda se povlači, te će se uputiti u potpuno nove izazove.

"Moja porodica i ja odlučili smo da mi je ovo posljednja sezona u karijeri, ali ja ću ostati u klubu kasnije. Posljednje zimske pripreme sigurno ću odraditi na vrhuncu. Ovo je najteži dio sezone, ali bit će i tako na najbolji mogući način zaključiti nogometni put. To je važno i za mene i za cijelu momčad koja mora nastaviti nastupati na evropskoj sceni", objasnio je Senijad Ibričić.

Ibričić je za Domžale igrao od 2017. godine, a prije toga je bio u Koperu. Karijeru je počeo u matičnom Podgrmeču u Sanskom Mostu, a onda je igrao za Zagreb, Hajduk, Lokomotiv Moskvu, Gaziantepspor, Kasimpasu, Ercyesspor, Vardar, Karsiaku, Sepahan...

Dres bh. reprezentacije nosio je 44 puta i dao je četiri gola u periodu od 2005. do 2014. godine, dok je prije toga dvije godine nastupao za U21 selekciju naše zemlje.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUmysPVN2hF/[/instagram]

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

36-godišnji Ibričić, inače veliki prijatelj našeg reprezentativca Edina Džeke, mogao bi u Domžalama raditi kao trener ili kao jedan od direktora, ali to će naknadno odlučiti sa rukovodstvom kluba koje ga izuzetno poštuje i želi da ostane tu.

Svoju priču u reprezentaciji je završio nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine, ali od tada je strastveni navijač Zmajeva i često je viđen na utakmicama našeg nacionalnog tima, gdje god on igrao.

Top Komentari

pegazus
kaje ibro otvorio njegov jeran restoran treba neko da zna roštilj fino bacit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi