Jednom majstor, uvijek majstor: Ibričić postigao čudesan gol protiv Maribora

Kakav majstor

Jednom majstor, uvijek majstor: Ibričić postigao čudesan gol protiv Maribora

M. Šljivak

NK Domžale plasirao se u polufinale Kupa Slovenije nakon što je večeras kao gost savladao Maribor sa 2:1.

Duel na Ljudskom vrt obilježio je iskusni bh. fudbaler Senijad Ibričić koji je još jednom pokazao da je istinski majstor u kopačkama.

Spektakularan gol je postigao 36-godišnji fudbaler. Namjestio je loptu na slobodnjak iskosa sa lijeve strane i zatim je pogodio suprotne rašlje gola Maribora za prednost od 1:0 u 33. minuti meča.

Ovaj rezultat na semaforu se zadržao sve do 70. minute meča kada bivši napadač Veleža Dejan Georgijević postiže pogodak za 2:0.

Domaći su u 82. minuti ostali bez Martinovića koji je isključen, ali u ipak uspjeli da zabiju počasni gol za 2:1 preko Selloukija u 90. minuti meča.

Domžale ostvarile prolaz dalje i sigurno je da su sa ovakvim majstorom kakav je Ibričić jedan od glavnih favorita za trofej.

Plasman u polufinale pored NK Domžale ostvarili su još Bravo, Koper i Celje.

Kup Slovenije, četvrtfinale:

Maribor - Domžale 1:2

Promo

Top Komentari

redbull
Gledaj sponzora na dresu u domdzale haha. Bosanci preuzeli sloveniju jbt
7 0
amex
Majstorija!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi