"Ibro, Ibro" odjekivalo tribinama stadiona u Domžalama: Ibričić uz velike ovacije okončao karijeru

Posljednji ples bivšeg bh. reprezentativca

"Ibro, Ibro" odjekivalo tribinama stadiona u Domžalama: Ibričić uz velike ovacije okončao karijeru

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić postigao je danas pogodak za Domžale.

Ibričić je već ranije najavio kraj karijere nakon ove sezone, a danas je odigrao posljednju utakmicu pred domaćim navijačima u Domžalama u remiju 1:1 protiv Celja.

Zabio je u osmoj minuti pogodak sa bijele tačke, ali su gosti preko Sporna u 69. minuti došli do boda.

"Ibro, Ibro, Ibro" odjekivalo je tribinama stadiona u Domžalama nakon što je Ibričić izašao iz igre uz oproštajne poruke i velike ovacije.

Naš majstor karijeru je počeo 2003. godine u rodnom Sanskom Mostu igrajući za Podgrmeč. U julu 2004. godine prelazi u NK Zagreb s kojim potpisuje prvi profesionalni ugovor. Nakon četiri godine seli u Split i potpisuje za Hajduk, a boravak na Poljudu obilježio mu je karijeru. U Dalmaciji ga pamte kao apsolutnu legendu.

Oglasi

Zadržao se Ibričić u Hajduku samo dvije i po godine, do janura 2011. godine kada prelazi u moskovsku Lokomotivu, ali je za vrijeme provedeno tamo stekao status ikone. Naime, Ibričić je s Hajdukom 2010. godine osvojio hrvatski Kup, a bio je i najbolji strijelac tog takmičenja s osam golova, te je ponio laskavo priznanje "Hajdučko srce".

Ukupno je za Hajduk odigrao 92 utakmice na kojima je postigao 40 golova i upisao dvije asistencije, a samo u Domžalama ima bolji učinak.

Nakon Lokomotive u kojoj se zadržao godinu i po, Senijad odlazi u Gaziantepspor, pola godine je bio tu pa prešao u Kasimpašu, da bi nakon pola godine otišao u Erciyesspor.

Ponovo je nakon pola godine promijenio klub i to nakon što je poslan na posudbu u makedonski Vardar što se ispostavio kao sjajan potez jer je 2015. godine s ovim klubom osvojio titulu prvaka Makedonije, što mu je jedina titula prvaka neke zemlje u karijeri.

Po povratku s posudbe nije se zadržao u Erciyessporu nego je otišao u Karsiyaku koju također napušta nakon pola godine i seli u iranski Sepahan kod Igora Štimca. Tamo je odigrao samo pet utakmice i u ljeto 2016. pojačava Koper, da bi godinu dana kasnije otišao u Domžale u kojima evo danas kao kapiten završava karijeru.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Što se tiče reprezentacije, Senijad je za Bosnu i Hercegovinu nastupio na 43 utakmice i postigao četiri gola. Debitovao je 2005. godine u prijateljskoj utakmici protiv Irana kada smo poraženi 2:1, a odigrao je posljednjih 15 minuta susreta.

S reprezentacijom je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Top Komentari

Koljicfan
Cao majstore! Dobra igracina si bio! Sretno,...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi