Selektor Turske nakon potopa na EURU: Za ovo su krivi mediji!

U najmanju ruku čudna izjava

Selektor Turske nakon potopa na EURU: Za ovo su krivi mediji!

S. Grebović

Reprezentacija Turske, bez ikakve dileme, predstavlja dosada najveće razočarenje na Evropskom prvenstvu.

Od tima koji je u kvalifikacijama za EURO u grupi pobijedio Francusku sa 2:0 i koji je 'tukao' Holandiju sa 4:2 u kvalifikacijama za SP u Kataru, očekivalo se mnogo više.

Selekcija Turske je nastup na prvenstvu Evrope okončala neslavno. Tri poraza u isto toliko odigranih utakmica sa gol razlikom 1:8 predstavlja vrlo neprijatno iznenađenje.

Turski selektor Senol Gunes je za ovaj rezultat problem vidio u mnogo čemu samo ne u sebi.

"Ova će mlada ekipa obilježiti sljedećih 10 godina turskog fudbala, ali smo svjesni da je takav nastup na ovim turnirima neprihvatljiv. Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti, ali odgovorni su i mediji, odgovorna je i uprava, također je odgovoran i stručni štab.  Bio je to veliki test za nas, ali ponekad ti neuspjesi mogu dodati više iskustva nego uspjeh", zaključio je na kraju Gunes.

Zbog ove izjave našao se na još većem udaru turske javnosti.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Turci su otvorili EP uvjerljivim porazom od Italije od 3:0, nakon čega su uslijedila još dva i to oba u Bakuu. Prvo od Velsa sa 2:0, te danas od Švicarske sa 3:1.

Ovo mu je drugi mandat na turskoj klupi, a počeo ga je 2019. godine. U prvom mandatu od 2000. do 2004. predvodio je Tursku do trećeg mjesta na SP-u 2002. godine što predstavlja najveći uspjeh u historiji ove reprezentacije.

Top Komentari

JuventinoBK
Hahahah kretenu retardirani!!! Nula od igre, a imao si najbolji vezni red u historiji turske! Fuj, idiote jedan! Dzaba sve sto si uradio u proslosti, sad si sve usro! Nosi se
4 7
Zulfikar
Terim bi ih makar motivisao dok je ovaj bizon poput Sušića.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi