Senzacija iz Španije: Hoće li Neymar pristati na uvjete Barcelone?
Sjajni brazilski nogometaš je, podsjećanja radi, prethodno Barcelonin dres nosio od 2013. do 2017. godine (Foto: EPA)

Sprema se povratak

Senzacija iz Španije: Hoće li Neymar pristati na uvjete Barcelone?

Teme:

Već neko vrijeme kruži priča kako bi se Neymar mogao vratiti u Barcelonu iz koje je prošlog ljeta za 222 miliona eura prešao u Paris Saint-Germain.

Epizoda na Parku prinčeva nije ispunila očekivanja sjajnog brazilskog nogometaša. Shvatio je Neymar kako Paris Saint-Germain i dalje ne može konkurisati za osvajanje Lige šampiona, a iznimno dosadno francusko prvenstvo nimalo ga ne motiviše.

Uz to, Neymaru smeta što je u sjenci Kyliana Mbappea koji se nametnuo kao vođa momčadi i buduća Zlatna lopta, a to je nešto preko čega ne može preći, pa se već sada ponovo nagađa da bi nekadašnji igrač Barcelone mogao napraviti novi transfer.

Ono što je iznenađujuće, jeste da se kao naredna stanica u njegovoj karijeri pominje Barcelona. Katalonski div ima namjeru vratiti Neymara na Nou Campu, a olakšavajuća okolnost je što protiv takvog scenarija nema ništa protiv ni sam Brazilac, koji je, štaviše, spreman i isforsirati transfer bude potreno.

Špansko izdanje Goala piše kako je Barcelona već uspostavila kontakt s Neymarom, a postavila mu je i dva uslova za povratak. Prvi je da mora sam isforsirati transfer, a drugi da pristane na slabiji ugovor od onog koji danas ima na Parku prinčeva.

Otkako je na opće iznenađenje prešao u Paris Saint-Germain pojavilo se nekoliko znakova da Neymaru nedostaje bivši klub. U nekoliko navrata je posjetio Barcelonin kamp, a ostao je i u prijateljskim odnosima s većinom bivših saigrača, kojima je i obećao da je se jednog dana vratiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Neymar je prethodno Barcelonin dres nosio od 2013. do 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi