Senzacionalne promjene Engleza za VAR: Misle čak i na navijače na stadionu!

Test na mečevima polufinala FA Kupa

Senzacionalne promjene Engleza za VAR: Misle čak i na navijače na stadionu!

Endin Čaušević

Navijači u Engleskoj jedva čekaju narednu sezonu kada će VAR konačno biti dio Premiershipa.

Ove sezone su sudije na Otoku pravile nevjerovatne greške i dokazale da je VAR itekako potreban jednoj od najjačih liga na svijetu. Englezi ove sezone testiraju VAR u FA Kupu i pokazalo se da je to bio pun pogodak.

Međutim, Englezi žele da sve bude savršeno i čak su mislili na navijače koji se nalaze na stadionu. Oni žele i njima olakšati kako bi znali šta je sudija gledao na VAR-u.

Navijači su do sada to morali raditi putem svojih mobitela kako bi bili u toku šta se dešava. No, već u ovim polufinalnim utakmicama FA Kupa se to drastično mijenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, FA je odlučio da će se svaka situacija koja bude tražila pomoć VAR-a gledati i na velikim ekranima na stadionu kako bi navijači znali šta sudija provjerava.

Utakmice polufinala FA Kupa se igraju na Wembleyju, a na stadionu su već testirali VAR na velikom ekranu. Sigurno je da će ovo biti veliki korak u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti