Serge Gnabry ljut na vodstvo Bayerna, sprema im težak udarac

Ne želi novi ugovor

Serge Gnabry ljut na vodstvo Bayerna, sprema im težak udarac

E. Škorić

Bayern je uspio neke zvijezde nagovoriti na ostanak, no neki i dalje žele da idu.

Thomas Muller i Manuel Neuer bili su spremni da ostanu i potpišu nove ugovore, ali Robert Lewandowski se izjasnio - nema namjeru potpisati novi ugovor. Poljak je ugovorom vezan do ljeta 2023. godine i sada klub mora da odluči hoće li ga prodati ovo ljeto po nekoj jeftinijoj cijeni ili će pustiti da kao slobodan ode i bez odštete na kraju naredne sezone.

U međuvremenu, traju natezanja i sa Sergeom Gnabryjem, kojeg Hasan Salihamidžić i svi u Bayernu mnogo cijene, ali on ima izuzetno visoke zahtjeve.

"Ostaje na nemju da odluči. Taj dečko je fantastičan i bio bih veoma zadovoljan da ga zadržim. Nemamo neograničenu količinu novca, a već smo 'proširili' neke kontakte kako bismo zadržali srce ekipe", rekao je Salihamidžić.

Zvijezdi Bayerna ugovor ističe 2023. godine i treba ga produžiti. Njemački reprezentativac već duže vrijeme ima vrlo dobru ponudu koja bi mu trebala osigurati prihod od 17 do 19 miliona eura u slučaju produženja ugovora nakon 2023. godine.

Njemački Bild smatra da je to maksimalan iznos koji mu je Bayern spreman dati, a Gnabry je navodno razočaran što sve to presporo ide i nije zadovoljan kako se klub ophodi prema njemu.

Međutim, još uvijek nije odbio Bayernu ponudu, a čini se da se ni njemu više ne žuri potpisait novi ugovor i smatra da vrijeme igra za njega. On bi nakon što završi sezona mogao kao slobodan da izabere prelazak u bilo koji drugi klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

David Alaba je nešto slično uradio i na kraju prešao u Real Madrid. Odbio je navodno 19,5 miliuona eura od Bayerna, sada zarađuje oko 19 miliona u Realu, ali je samo za potpis dobio dodatnih 17,7 miliona eura.

A Real upravo Gnabryja vidi kao jedno od rješenja nakon što je propala mogućnost dovođenja Kyliana Mbappea, koji je na kraju odlučio da ostane u PSG-u.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Allahimanet i ti i Lewa!! Doće drugi ba, nema problema, niste vi fudbal izmislili. Bayern bio i prije vas i biće i posle vas! Šta ste se svi uzdigli, hoćete više plate, hoćete duže ugovore, ma mrššš
5 2
Goran86
Ko god ne zeli igrati ucjenjiva klub za sutanje balona za vise novca...kapija...i ovako dobivaju previse. Nije ti ovo PSdje City i te budalestine
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi